• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Zuzana Kučová prehrala v 2. kole dvojhry s Razzanovou

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Zuzana Kučová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V pozícii kvalifikantky podľahla napriek bojovnému výkonu domácej Francúzke Virginii Razzanovej v troch setoch 6:4, 2:6 a 0:6. Zápas dohrávala s obviazaným pravým lýtkovým svalom.

Staršia zo sestier Kučových dosiahla napriek prehre na parížskej antuke životný úspech na grandslamoch. Po prvý raz v kariére postúpila na podujatí veľkej štvorky do 2. kola, keď v pondelok senzačne vyradila nasadenú dvadsaťštvorku Nemku Juliu Görgesovú v dvoch setoch 7:6 (8) a 6:0. Kučová, ktorá do kvalifikácie nastúpila vďaka chránenému rebríčku (145.) ako do svojej rozlúčkovej grandslamovej súťaže, si z francúzskej metropoly odnáša 165 bodov do svetového rebríčka WTA a prémiu 35.000 eur.

V prvom sete duelu medzi Kučovou a Razzanovou to bol tuhý boj o každú loptičku. Slovenka odvrátila za stavu 2:3 dva brejkbaly, v siedmej hre súperku brejkla a úvodné dejstvo sa stalo jej korisťou. Slovenka dokázala držať zo súperkou, ktorá vlani šokujúco vyradila Američanku Serenu Wllliamsovú, krok v dlhých výmenách a robila menej nevynútených chýb.

Na začiatku druhého setu Razzanová dvakrát nedokázala potvrdiť brejk, za stavu 3:2 však opäť prelomila podanie Slovenky, následne získala ďalšie tri hry a vynútila si rozhodujúce dejstvo. Pred jeho začiatkom Kučová požiadala o medical time out a nechala si zabandážovať pravý lýtkový sval. Po návrate na dvorec už nedokázala vzdorovať rozbehnutej Razzanovej, ktorá jej v treťom sete uštedrila "kanára".

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Virginie Razzanová (Fr.) - Zuzana KUČOVÁ (SR) 4:6, 6:2, 6:0

la

Vloženo: 29. 05. 2013       Kategorie: Tasr