• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Kučová po prehre: "Ďakujem Virginie za krásnu rozlúčku" (2)

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Zuzana Kučová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V pozícii kvalifikantky podľahla napriek bojovnému výkonu domácej Francúzke Virginii Razzanovej v troch setoch 6:4, 2:6 a 0:6. Rozlúčkový zápas kariéry dohrávala s obviazaným pravým lýtkovým svalom.

Staršia zo sestier Kučových dosiahla napriek prehre na parížskej antuke životný úspech na grandslamoch. Po prvý raz v kariére postúpila na podujatí veľkej štvorky do 2. kola, keď v pondelok senzačne vyradila nasadenú dvadsaťštvorku Nemku Juliu Görgesovú v dvoch setoch 7:6 (8) a 6:0. Kučová, ktorá do kvalifikácie nastúpila vďaka chránenému rebríčku (145.) ako do svojej rozlúčkovej grandslamovej súťaže, si z francúzskej metropoly odnáša 165 bodov do svetového rebríčka WTA a prémiu 35.000 eur.

V prvom sete duelu medzi Kučovou a Razzanovou to bol tuhý boj o každú loptičku. Slovenka odvrátila za stavu 2:3 dva brejkbaly, v siedmej hre súperku brejkla a úvodné dejstvo sa stalo jej korisťou. Slovenka dokázala držať zo súperkou, ktorá vlani šokujúco vyradila Američanku Serenu Wllliamsovú, krok v dlhých výmenách a robila menej nevynútených chýb.

Na začiatku druhého setu Razzanová dvakrát nedokázala potvrdiť brejk, za stavu 3:2 však opäť prelomila podanie Slovenky, následne získala ďalšie tri hry a vynútila si rozhodujúce dejstvo. Pred jeho začiatkom Kučová požiadala o medical time out a nechala si zabandážovať pravý lýtkový sval. Po návrate na dvorec už nedokázala vzdorovať rozbehnutej Razzanovej, ktorá jej v treťom sete uštedrila "kanára".

Kučová priznala, že stredajší zápas nebol ani tak o tenise. "Bolo to plné emócií. Uvedomovala som si, že to môže byť posledný zápas v kariére. Ďakujem Virginie za krásnu rozlúčku. Prvý set som bojovala o každú loptička a vzdorovala, v druhom a treťom sete mi už chýbala potrebná energia. Cítila som, akoby som mala natiahnuté všetky svaly. Napriek prehre bol tohtoročný Roland Garros pre mňa obrovskou devízou do života. Prišla som sem uvoľnená s tým, že si zahrám 1. kolo kvalifikácie a dosiahla som grandslamové maximum," povedala Kučová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Virginie Razzanová (Fr.) - Zuzana KUČOVÁ (SR) 4:6, 6:2, 6:0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kučovej

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 29. 05. 2013       Kategorie: Tasr