• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Schmiedlová prehrala v 2. kole dvojhry s Hamptonovou

Paríž 30. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka trénera Milana Martinca podľahla v pozícii kvalifikantky Američanke Jamie Hamptonovej v dvoch setoch 5:7 a 2:6. Zápas sa pre dážď začal s niekoľkohodinovým oneskorením.

Napriek štvrtkovej prehre bol tohtoročný Roland Garros pre vlańajšiu finalistku juniorky mimoriadne úspešný. Pri gradslamovom debute v seniorskej kategórii vyradila v 1. kole favorizovanú Belgičanku Yaninu Wickmayerovú a na parížskej antuke zaznamenala vrátane kvalifikácie štyri víťazné duely. Odchovankyňa košického tenisu si z francúzskej metropoly odnáša prémiu 35.000 eur a 165 bodov do svetového rebríčka WTA, v jeho novom vydaní si výrazne polepší.

Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Hamptonovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Američanka si vybudovala náskok 4:1. Talentovaná Slovenka v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no koncovku setu zvládla lepšie Hamptonová, ktorá v 1. kole vyradila nasadenú Češku Luciu Šafářovú. V druhom sete už Američanka ovládla dvorec, po dvoch brejkoch odskočila Schmiedlovej na 5:1 a zápas dotiahla do úspešného konca.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jamie Hamptonová (USA) - Anna SCHMIEDLOVÁ (SR) 7:5, 6:2

la

Vloženo: 30. 05. 2013       Kategorie: Tasr