• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Serena Williamsová postúpila do štvrťfinále dvojhry (4)

Paríž 2. júna (TASR) - Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová zvíťazila v nedeľu na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži (dotácia 21,017 miliónov eur/antuka) v osemfinále nad nasadenou osmičkou Angelique Kerberovou z Nemecka v troch setoch 6:4, 4:6, 6:3 a zahrá si štvrťfinále.

Medzi najlepšiu osmičku prešla bez väčších problémov aj najvyššie nasadená hráčka na turnaji Serena Williamsová. Tridsaťjedenročná Američanka si v nedeľu poradila s turnajovou 15-tkou Robertou Vinciovou z Talianska v dvoch setoch 6:1 a 6:3. Serena Williamsová triumfovala v Paríži zatiaľ iba raz, keď sa jej to podarilo ešte v roku 2002.

"Vedela som, ako bude hrať, takže niektoré veci, ktoré robila, som rozhodne očakávala a stačilo na to nájsť správnu odpoveď. No nebolo to ľahké víťazstvo. Takže som šťastná a teším sa na ďalšie kolo," povedala po zápase pätnásťnásobná grandslamová víťazka, ktorá sa vo štvrťfinále stretne s Kuznecovovou. Ruska triumfovala na Roland Garros v roku 2009.

"Momentálne je najlepšia na svete. Hrá neskutočný tenis. No verím, že aj ja môžem mať dobrý deň. Na grandslamových turnajoch dostanem zo seba vždy to najlepšie," povedala Kuznecovová.

Štvrťfinálovú účasť si zabezpečila aj Talianka Sara Erraniová, ktorá vyradila španielsku konkurentku Carlu Suarezovú Navarrovú v troch setoch 5:7, 6:4 a 6:3.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Angelique Kerberová (8-Nem.) 6:4, 4:6, 6:3, Serena Williamsová (1-USA) - Roberta Vinciová (15-Tal.) 6:1, 6:3, Sara Erraniová (5-Tal.) - Carla Suarezová Navarrová (20-Šp.) 5:7, 6:4, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5. odsek a ďalší výsledok.

go ny

Vloženo: 02. 06. 2013       Kategorie: Tasr