• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: V Košiciach v hlavnej súťaži traja Slováci, nasadenou jednotkou Hájek

Bratislava 3. júna (TASR) - Český daviscupový reprezentant Jan Hájek bude nasadenou jednotkou na 11. ročníku tenisového challengeru Košice Open v areáli TK Anička (dotácia 30.000 eur+hospitality). V hlavnej súťaži by sa v dňoch 10.-15. júna mali predstaviť traja Slováci.

Priamo v hlavnej súťaži sa na základe rebríčkového postavenia ocitol Andrej Martin. Marko Daniš a Miloslav Mečíř ml. dostali voľné karty. "V rámci reciprocity s Českým tenisovým zväzom sme voľnú kartu udelili aj Adamovi Pavláskovi. Poslednú dostane Djole Djokovič - najmladší brat svetovej jednotky Novaka Djokoviča. Turnaj je silno obsadený, hoci koliduje s challengerom v Prahe. Okrem Hájeka, ktorý je súčasťou českého daviscupového tímu, prídu do Košíc Slovinec Blaž Kavčič, Rumun Adrian Unghur, Portugalčan Joao Sousa, talentovaný Čech Jiří Veselý či vlaňajší finalista Nemec Simon Greul. Do hlavnej súťaže sa prekvapujúco nedostal Talian Potito Starace, ktorý bol v minulosti na 27. mieste na svete," informoval na pondelňajšej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja Miloslav Mečíř.

Voľné karty do kvalifikácie dostane okrem talentovaných Slovákov zrejme aj Marko Djokovič - druhý brat Novaka Djokoviča. "Hovoril som s Djokovičovým trénerom Marošom Vajdom a ak by sa "Nolemu" podarilo vyhrať Roland Garros v Paríži, mohol by prísť do Košíc povzbudiť svojich bratov," povedal technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič. Finále dvojhry je na programe 15. júna o 14.00, následne sa bude bojovať o titul vo štvorhre. Súčasťou košického turnaja bude tradične aj detský tenisový kútik, od 8. júna začnú v košickom Auparku inštalovať kurty.

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 03. 06. 2013       Kategorie: Tasr