• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry, čaká ho Haas (3)

Paríž 3. júna (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa po štvrtý raz za sebou prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Ako nasadená jednotka si v osemfinále poradil s Nemcom Philippom Kohlschreiberom v štyroch setoch 4:6, 6:3, 6:4 a 6:4.

"Nole" mal v úvode zápasu problémy s húževnatým súperom, ktorý kvalitne podával, umne menil rytmus hry a často využíval stopbaly. Od začiatku druhého dejstva však Djokovič spresnil hru, začali mu vychádzať jeho obľúbené bekhendy po čiarach a na rozdiel od Nemca dokázal premieňať brejkbaly. Vo štvrťfinále narazí zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu na ďalšieho Nemca Tommyho Haasa.

Na Floride žijúci 35-ročný veterán v úvodnom pondelňajšom osemfinále ako nasadená dvanástka na parížskej antuke deklasoval Rusa Michaila Južného 6:1, 6:1, 6:3 a po prvý raz postúpil v Paríži medzi elitnú osmičku. Jeho doterajším maximom na druhom podujatí veľkej štvorky bolo osemfinále z rokov 2002 a 2009.

Poslednými nemeckými štvrťfinalistami singla v Paríži boli v roku 1996 Michael Stich a Bernd Karbacher. Haas, Stich a legendárny Boris Becker sú jediní traja Nemci, ktorí dokázali postúpiť medzi osem najlepších na všetkých grandslamových turnajoch.

muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Philipp Kohschreiber (16-Nem.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4, Tommy Haas (12-Nem.) - Michail Južnyj (29-Rus.) 6:1, 6:1, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalší výsledok

la

Vloženo: 03. 06. 2013       Kategorie: Tasr