• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Nadal dostal tortu: "Oslaviť narodeniny na centri je výnimočné"(3)

Paríž 3. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Obhajca titulu v osemfinále ako nasadená trojka zdolal Japonca Keia Nišikoriho hladko v troch setoch 6:4, 6:1, 6:3 a dal si pekný darček k pondelňajším 27. narodeninám.

Sedemnásobný šampión z parížskej antuky mal s najlepším ázijským hráčom problémy iba v prvom sete, keď Nišikori držal s favoritom krok v dlhých výmenách od základnej čiary a nerobil toľko nevynútených chýb. Od začiatku druhého dejstva Nadal zobral opraty zápasu pevne do svojich rúk a bez problémov postúpil medzi elitnú osmičku, kde ho čaká víťaz súboja medzi domácim Francúzom Richardom Gasquetom a Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom.

Nadal dostal po skočení duelu s Nišikorim na dvorci Philippa Chatriera od organizátorov narodeninovú tortu s nápisom "Všetko najlepšie" a kyticu kvetov. "Teší ma, že som dnešný zápas zvládol v troch setoch. V porovnaní s minulými zápasmi som hral konštantnejšie. V dôležitých momentoch som hral dostatočne agresívne a dokázal som si pomôcť podaním. Osláviť narodeniny na centri v Paríži, to je pre mňa niečo výnimočné," povedal v prvom interview priamo na dvorci Španiel, ktorý má na Roland Garros impozantnú bilanciu 56:1.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Nadala

la

Vloženo: 03. 06. 2013       Kategorie: Tasr