• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Azarenková postúpila prvýkrát do parížskeho semifinále (2)

Paríž 5. júna (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Dvojnásobná šampiónka Australian Open si vo štvrťfinále ako nasadená trojka poradila s dvanástkou "pavúka" Ruskou Mariou Kirilenkovou v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:2. Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi obhajkyňou titulu Kirilenkovej krajankou Mariou Šarapovovou a Srbkou Jelenou Jankovičovou.

V prvom sete zápasu medzi Azarenkovou a Kirilenkovou mali obe hráčky problémy s udržaním vlastného podania a rozhodnutie padlo až v tajbrejku, v ktorom mala vďaka väčšej agresivite navrch Bieloruska. V druhom dejstve si "Vika" po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Azarenkovej doterajším maximom v Paríži bolo štvrťfinále z rokov 2011 a 2009. Vlani ešte ako svetová jednotka skončila v osemfinále na rakete Slovenky Dominiky Cibulkovej.

Azarenková po postupe medzi elitné kvarteto žiarila spokojnosťou. "Bol to veľmi ťažký zápas. Maria je húževnatá súperka a najmä v úvode zápasu to bol veľký boj. Veľmi dôležitý bol úspešný tajbrejk. V druhom sete mi pomohol rýchly brejk. Som šťastná, že na tretí pokus sa mi konečne podarilo postúpiť do parížskeho semifinále," povedala Azarenková v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Victoria Azarenková (3-Biel.) - Maria Kirilenková (12-Rus.) 7:6 (3), 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Azarenkovej

la

Vloženo: 05. 06. 2013       Kategorie: Tasr