• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Obhajca Nadal suverénne do semifinále dvojhry

Paríž 5. júna (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa suverénnym spôsobom prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Obhajca titulu a sedemnásobný šampión z parížskej antuky si vo štvrťfinále ako nasadená dvojka poradil so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom hladko v troch setoch 6:2, 6:3 a 6:1. Jeho semifinálovým súperom bude v piatok víťaz duelu medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a Nemcom Tommym Haasom.

Nadal na rozdiel od predchádzajúcich zápasov na tohtoročnom Roland Garros zachytil úvod a už v prvých gemoch dal najavo, kto bude pánom na dvorci. V úvodnom dejstve trikrát prelomil podanie Wawrinku a získal ho jasne vo svoj prospech. V druhom dejstve Švajčiar, ktorý mal v nohách páťsetový maratón s Francúzom Richardom Gasquetom, vyrovnal z 1:3 na 3:3, to bolo však z jeho strany všetko. Nadal nestratil s Wawrinkom čo i len set ani v desiatom vzájomnom zápase a vylepšil svoju bilanciu v Paríži na 57:1.

Nadal po suverénnom postupe medzi elitné kvarteto žiaril spokojnosťou. "Proti Wawrinkovi som odohral najlepší zápas na tohtoročnom Roland Garros. Podmienky sa dnes výrazne zlepšili, bolo teplejšie, čo mi vyhovovalo. Chcel by som sa poďakovať skvelým divákom, ktorí ma počas celého zápasu podporovali. Hral som konštantne. Stanislas bol po náročnom päťsetovom maratóne s Gasquetom možno už trochu unavený," povedal Španiel v prvom interview priamo na kurte.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Rafael Nadal (3-Šp.) - Stanislas Wawrinka (9-Švajč.) 6:2, 6:3, 6:1

la

Vloženo: 05. 06. 2013       Kategorie: Tasr