• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland:Ferrer po postupe do grandslamového finále:"Je to splnenie sna" (2)

Paríž 7. júna (TASR) - Nedeľňajšie finále mužskej dvojhry na tenisovom Roland Garros bude čisto španielskou záležitosťou. Obhajcu titulu Rafaela Nadala vyzve David Ferrer, ktorý v druhom semifinále ako nasadená štvorka zdolal Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu hladko v troch setoch 6:1, 7:6 (3) a 6:2. Ferrer si zahrá prvé grandslamové finále v kariére, na tohtoročnom antukovom vrchole ešte nestratil ani jediný set. Francúzsko sa opäť nedočká šampióna v mužskom singli. Doposiaľ posledným domácim hráčom, ktorý zdvihol nad hlavu Pohár mušketierov, bol v roku 1983 Yannick Noah. Doposiaľ posledné španielske finále sa zrodilo v roku 2002, keď Albert Costa zdolal Juana Carlosa Ferrera.

Ferrer mal v dueli proti Tsongovi raketový štart, keď dvakrát prelomil podanie súpera a vybudoval si náskok 5:0. Francúz už stihol iba odvrátiť hrozbu "kanára". Na začiatku druhého dejstva Tsonga po rýchlom brejku odskočil Ferrerovi na 3:0. Skvele sa pohybujúci Španiel, ktorého prezývajú "motorová myš", však následne získal štyri gemy v rade a otočil na 4:3. Tsonga si síce vynútil tajbrejk, no v skrátenej hre dominoval Ferrer, ktorý rovnako ako v predchádzajúcich zápasoch ťažil z kvalitného forhendu. V treťom dejstve sa Španiel po brejku vo štvrtom geme ujal vedenia 3:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri podaní Tsongu hneď prvý mečbal.

Ferrer sa cítil po postupe do finále ako v siedmom nebi. "Som šťastný, že sa mi konečne podarilo postúpiť do finále grandslamového turnaja. Moja radosť je o to väčšia, že sa tak stalo práve na Roland Garros, ktorý pre mňa veľa znamená. Je to splnenie sna. Som už predsa len starší, moje telo potrebuje viac odpočívať, ale na druhej strane som skúsenejší a možno práve to dnes rozhodlo. Teraz sa budem plne koncentrovať na finále proti Rafovi. Dôležité je, že semifinále mi neodobralo príliš veľa síl, necítim sa unavený. Ak totiž chcete proti Rafovi uspieť, musíte byť stopercentne fyzicky pripravený. Vo finále budem bojovať a užijem si to," povedal Španiel v prvom interview priamo na kurte.

muži - dvojhra - semifinále:

David Ferrer (4-Šp.) - Jo-Wilfried Tsonga (6-Fr.) 6:1, 7:6 (3), 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Ferrera

la

Vloženo: 07. 06. 2013       Kategorie: Tasr