• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Slovakia Open v tenise na vozíku oslávi už 20 ročné jubileum

Trnava 14. júna (TASR) - V dňoch 19.-23. júna sa v areáli TC Empire v Trnave uskutoční jubilejný 20. ročník turnaja Slovakia Open 2013 v tenise na vozíku. Turnaj je súčasťou ITF turnajov NEC Wheelchair Tennis Tour 2013 v kategórii ITF?2 a má celkovú dotáciu 16.500 USD (12.390 eur).

Turnaj je pokračovaním stredoeurópskych antukových turnajov v poľskom Plocku a českom Prostějove. Je už tradíciou, že na tomto podujatí štartujú tenisti na vozíku, ktorí patria do absolútnej svetovej špičky a nie je tomu inak ani v tomto roku. Na turnaji privítajú minuloročného víťaza Francúza Frederica Cattanea, ktorý bol v máji členom víťazného tímu na Svetovom pohári družstiev. Momentálne je 11. hráčom svetového rebríčka vo dvojhre a vo štvorhre mu patrí 6. miesto. Nebude chýbať ani legenda tenistov na vozíku a tradičný účastník Rakúšan Martin Legner či minuloročný finalista Slovakie Open - nestarnúci Tadeusz Kruszelnicki z Poľska.

Súťaž obohatí aj účasť top hráčov z Veľkej Británie - M. McCarrola a D. Phillipsona, ako aj ďalšieho Poliaka P. Jaroszewského, Nemca S. Sommerfelda či T. Mossiera (Rakúsko), ktorí budú nasadení v hlavnej súťaži. Týchto osem hráčov sa aktuálne nachádza do 35. miesta vo svetovom rebríčku ITF. Na turnaji bude hrať aj kompletná česká špička na čele s M. Brychtom a M. Stefanu. Zo Slovákov sa na turnaji prestavia D. Chabreček, T. Masaryk, R. Soviš a nováčikovia L. Kovačič s V. Janotkom.

V ženskej súťaži bude hrať 12 hráčok. Najvyššie nasadenou je Nemka K. Kruegerová (12. hráčka sveta), ďalej jej krajanka B. Ostererová, ktorej patrí 15. priečka vo svetovom rebričku. V hre bude aj M. Cabrillanová z Chile, Van Chasteletová (Holandsko) P. Šakirová, V. Lvovová a L. Bubnovová (Rusko), J. Mannsová (Austrália), L. Mietrkiewiczová (Poľsko), O. Šingaryová (Ukrajina) a české reprezentantky P. Křížková a L. Pořízková. Slovensko nebude mať zastúpenie v tejto súťaži.

"Slovakia Open 2013 v tenise na vozíku sa po minuloročnej zmene miesta konania odohrá opäť v Trnave a SZTPŠ v spolupráci s SPV, STZ a TC Empire Trnava určite vytvorí čo najlepšie podmienky pre úspešný priebeh podujatia, ktoré má vo svete dobré meno, o čom svedčí aj spomínaná účasť kvalitných hráčov a hráčok z celého sveta. Organizátori zároveň pozývajú všetkých priaznivcov tenisu na toto podujatie, ktoré začne dvojhrami v stredu 19. júna. Finále žien sa odohrá v sobotu 22. júna a finále mužov v dvojhre a štvorhre je na programe v nedeľu 23. júna," informoval TASR riaditeľ turnaja František Pisarčík.

jp

Vloženo: 14. 06. 2013       Kategorie: Tasr