• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kazach Kukuškin víťazom košického challengeru

Košice 15. júna (TASR) - Kazašský tenista Michail Kukuškin v sobotu triumfoval na turnaji ATP Košice Open (30.000 eur), keď vo finále zdolal Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny v troch setoch 6:4, 1:6 a 6:2. Za turnajové víťazstvo dostal 80 bodov do rebríčka ATP a na svoje konto si pripísal aj 4300 eur. Zdolaný finalista získal 48 bodov a finančnú odmenu 2500 eur.

"Chcem sa poďakovať všetkým, je to dobrý pocit triumfovať na turnaji. Bol to naozaj pekný týždeň, v Košiciach sa mi páči, bol som tu po druhý raz," uviedol po zápase Kukuškin.

V úvodnom sete si obaja finalisti držali svoj servis až do stavu 3:3. V siedmej hre však Kukuškin brejkol svojho súpera a prvé dejstvo si ukoristil v pomere 6:4. Druhý set bol v réžii bosniackeho kvalifikanta Džumhura, ktorý svojho súpera dva razy brejkol a získal ho jednoznačne 6:1. V rozhodujúcom treťom sete skúsenejší kazašský tenista brejkol svojho súpera vo štvrtej hre a vzápätí si podržal i svoj servis - 4:1. Bosniak sa po piatej hre nechal ošetriť, ani to mu však nepomohlo, tretí set prehral 2:6 a zápas 1:2 na sety.

"Chcem poďakovať vynikajúcemu publiku. Som veľmi spokojný, bol to pekný týždeň a do Košíc chodím rád. Samozrejme, že sa sem chcem aj vrátiť," konštatoval finalista Džumhur.

Výsledok:

muži - dvojhra - finále:

Michail Kukuškin (Kaz.) - Damir Džumhur (BaH) 6:4, 1:6, 6:2

mc jp

Vloženo: 15. 06. 2013       Kategorie: Tasr