• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Hantuchová postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA v Birminghame

Birmingham 15. júna (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do 15. singlového finále na okruhu WTA. V semifinále dvojhry na trávnatom turnaji v anglickom Birminghame si poradila s americkou kvalifikantkou Alison Riskeovou v troch setoch 5:7, 6:1 a 6:4. V nedeľu bude bojovať o šiesty singlový titul proti 16-ročnej Chorvátke Donne Vekičovej. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa bola v Birminghame vo finále aj v roku 2011, vtedy však v rozhodujúcom súboji podľahla Nemke Sabine Lisickej. Doposiaľ posledný titul získala vlani vo februári v thajskej Pattayi.

Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Riskeovou, keď dvakrát stratila podanie a Američanka išla do vedenia 3:1. Slovenka v ďalších minútach otočila na 4:3, no zápas následne prerušili pre dážď. Koncovku prvého dejstva zvládla lepšie Riskeová, ktorá za stavu 5:5 prelomila Hantuchovej podanie a pri vlastnom servise premenila v poradí druhý setbal. V druhom dejstve Hantuchová pridala na agresivite a začala hrať riskantný tenis, ktorý jej priniesol úspech v piatkovom maratónskom štvrťfinále proti Talianke Francesce Schiavoneovej.

Bývalá svetová päťka získala od stavu 1:1 päť gemov v rade a vynútila si tretí set. O jeho osude rozhodol Tildenov gem, v ktorom Hantuchová po sérii skvelých úderov čistou hrou zobrala súperke servis. Za stavu 5:4 premenila Slovenka pri vlastnom podaní vďaka esu hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Riskeovou na 2:0. Pred dvomi rokmi ju tiež v Birminghame zdolala v dvoch setoch. Hantuchová má na podujatí AEGON Classic už istú prémiu 20.000 USD a 200 bodov do svetového rebríčka WTA.

dvojhra - semifinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Alison Riskeová (USA) 5:7, 6:1, 6:4

la

Vloženo: 15. 06. 2013       Kategorie: Tasr