• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Stankovič spokojný s priebehom turnaja, potešili výkony i počasie

Košice 16. júna (TASR) - Víťazstvom slovenských deblistov Kamila Čapkoviča a Igora Zelenaya sa v sobotu skončil 11. ročník challengeru Košice Open (dotácia 30.000 eur). Technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič vyjadril s jeho priebehom spokojnosť ako i s ideálnym počasím a charitatívnou činnosťou.

"Turnaj sa vydaril nad mieru. Mali sme šťastie s počasím, pretože to čo sa dialo v predchádzajúcich týždňoch, tak to bol obrovský rozdiel. Prišlo veľa dobrých hráčov, videli sme fantastický tenis, pričom sa našim dvom hráčom podarilo dostať do štvrťfinále a zvíťaziť vo štvorhre," uviedol pre TASR Stankovič.

Pozitívom bola i vysoká divácka účasť počas oboch finálových duelov, či už vo dvojhre alebo vo štvorhre, v ktorej sa z víťazstva tešilo slovenské duo. "Bolo veľmi milé vidieť, že divákov baví tenis a že prišli povzbudiť našich chlapcov. Tí sa im za to odvďačili dobrým výkonom a zvíťazili. Je vidieť, že Košičania, východniari majú radi tenis a prídu povzbudiť. To je dôležitou súčasťou tohto turnaja," konštatoval Stankovič.

Okrem tenisu je už tradičnou súčasťou košického challengeru i každoročná charitatívna činnosť. "Každým rokom robíme charitatívne akcie, dražíme rakety a podobne. Tohto roku to boli veci od Jana Kodeša, wimbledonského víťaza z roku 1973. Mali sme tu hostí Karla Nováčka, Miloša Mečířa st., s ktorými si partneri mohli vydražiť štvorhru, čo sa aj podarilo. Bolo dobrovoľné vstupné, pomohli nám aj niektoré firmy. Trošku ma mrzí suma, bol by som rád, keby sa vyzbieralo viac. Tohto roku to bolo približne 2600 eur, ale som rád, že aj to pomôže detskej klinike v Košiciach," dodal Stankovič.

mc mp /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 16. 06. 2013       Kategorie: Tasr