• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Schmiedlová po prehre so Stosurovou: "Pomáhala si servisom" (2)

Wimbledon 25. júna (TASR) - Slovenská tenistka Anna Schmiedlová (119. vo svetovom rebríčku WTA) neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii "lucky loserky" prehrala pri premiére v hlavnej súťaži na tráve All England Clubu s nasadenou štrnástkou Austrálčankou Samanthou Stosurovou hladko v dvoch setoch 1:6 a 3:6. Zverenka trénera Milana Martinca nenašla recept na variabilnú hru šampiónky US Open z roku 2011, ktorá ťažila z kvalitného podania a delového forhendu. Napriek prehre bude mať Schmiedlová po skončení Wimbledonu najlepší renking v kariére.

Talentovanej 18-ročnej Slovenke nevyšiel úvod zápasu so Stosurovou, keď hneď v úvodnom geme stratila podanie a Austrálčanka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Schmiedlová v ďalších minútach pridala na agresivite a vo štvrtom geme mala dva brejkbaly na 2:2. Stosurová si však podržala servis, následne získala ďalšie tri gemy a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Austrálčanka sa dobre pohybovala po dvorci, účinne využívala slajzovaný bekhend. V druhom dejstve si po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila po víťaznom nabiehanom forhende pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Schmiedlová po zápase priznala, že Stosurová bola pre ňu priveľkým sústom. "Samantha hrala dobre, veľmi si pomáhala servisom. Pre mňa to bola veľká skúsenosť. Asi som mala pred ňou príliš veľký rešpekt, hlavne v úvode zápasu, no nabudúce to už bude určite lepšie. Som rada, že som vôbec mohla hrať v hlavnej súťaži a okúsiť wimbledonskú atmosféru na vlastnej koži," povedala pre TASR odchovankyňa košického tenisu, ktorá na druhom grandslame sezóny Roland Garros v Paríži postúpila z kvalifikácie až do 2. kola dvojhry. V úvodnom kole hlavnej súťaže vyradila favorizovanú Belgičanku Yaninu Wickmayerovú.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Samantha Stosurová (14-Austr.) - Anna SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:1, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Schmiedlovej

la

Vloženo: 25. 06. 2013       Kategorie: Tasr