• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Čepelová suverénne do 2. kola, čaká ju Vinciová (3)

Wimbledon 25. júna (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenka trénera Martina Zathureckého si v úvodnom kole poradila s Češkou Kristýnou Plíškovou v dvoch setoch 6:4 a 6:1. Jej ďalšou súperkou bude vo štvrtok jedenásta nasadená Talianka Roberta Vinciová. Vlani postúpila Čepelová na tráve All England Clubu z kvalifikácie až do 3. kola dvojhry, kde podľahla Bieloruske Victorii Azarenkovej.

Slovenke nevyšiel úvod zápasu s Kristýnou Plíškovou, keď dvakrát stratila podanie a Češka išla do vedenia 3:0. Čepelová však v ďalších minútach získala päť gemov v rade a prvý set sa stal napokon jej korisťou. Za stavu 5:4 premenila pri podaní súperky druhý setbal. V druhom dejstve si Čepelová po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a nadviazala na triumfy nad Kristýnou Plíškovou z turnajov v Miami i v Chiasse.

Čepelová po hladkom postupe do 2. kola netajila spokojnosť. "Aj keď som v úvode zápasu prehrávala 0:3, neklesala som na duchu, pretože som hrala od začiatku veľmi dobre. Dobre som sa na dvorci pohybovala a hralo sa mi super," povedala pre TASR slovenská štvorka, ktorá je momentálne na 62. mieste svetového rebríčka WTA.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:4, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o súperku Čepelovej v 1. kole

la

Vloženo: 25. 06. 2013       Kategorie: Tasr