• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Cibulková postúpila po trojsetovej bitke do 2. kola dvojhry

Wimbledon 25. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako jej krajanka Jana Čepelová prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Štvrťfinalistka z roku 2011 si v 1. kole ako nasadená osemnástka poradila so skúsenou Taliankou Mariou Elenou Camerinovou po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 6:4, 4:6 a 6:4. Jej ďalšou súperkou bude na tráve All England Clubu vo štvrtok Španielka Maria-Elena Torrová-Florová.

Cibulková za stavu 2:2 stratila podanie, hneď vzápätí však kontrovala rebrejkom a v koncovke prvého setu slávila úspech. Za stavu 5:4 premenila pri súperkinom servise v poradí štvrtý setbal. V druhom dejstve Cibulková síce vyrovnala z 1:3 na 3:3, Camerinova jej však potom opäť odskočila na rozdiel dvoch gemov a vynútila si rozhodujúci set.

Talianka sa prezentovala výbornou defenzívou, dokázala dobehnúť aj takmer stratené loptičky. V treťom sete sa však presadila agresívnejšia Cibulková, ktorá mala počas celého zápasu vysokú úspešnosť prvého podania a často bodovala na sieti. Po brejku v treťom geme si vybudovala náskok 4:1 a za stavu 5:3 mala k dispozícii tri mečbaly. Camerinová ich síce odvrátila a znížila na 4:5, no Cibulková následne zakončila zápas čistou hrou. Po Camerinovej dvojchybe premenila v poradí štvrtý mečbal.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (14-SR) - Maria Elena Camerinová (Tal.) 6:4, 4:6, 6:4

la

Vloženo: 25. 06. 2013       Kategorie: Tasr