• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Berdych po výhre nad Kližanom: "Martin je šikovný hráč" (2)

Wimbledon 25. júna (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenec trénera Karola Kučeru prehral na tráve All England Clubu napriek bojovnému výkonu s nasadenou sedmičkou Čechom Tomášom Berdychom v troch setoch 3:6, 4:6 a 4:6. Kližan počas celého zápasu nenašiel recept na kvalitne podávajúceho i returnujúceho wimbledonského finalistu z roku 2010, ktorý nedopustil zopakovanie výbuchu z vlańajška, keď stroskotal hneď na úvod na Lotyšovi Ernestsovi Gulbisovi.

V úvodnom sete držal Kližan s Berdychom krok do stavu 3:3, ďalšie tri gemy sa stali korisťou českého hráča. O osude druhého dejstva rozhodol tretí gem, v ktorom Berdych čistou hrou prelomil podanie Kližana. V treťom sete za stavu 1:1 odvrátil najlepší slovenský singlista dva brejbkaly, no v piatom geme neuhral pri vlastnom podaní ani fiftín a Berdych si už víťazstvo nenechal ujsť. Za stavu 4:2 odvrátil dva brejkbaly a v desiatom geme premenil pri vlastnom podaní v poradí piaty mečbal. Kližanovym wimbledonským maximom v singli zostáva 2. kolo z roku 2012.

Berdych po postupe do 2. kola žiaril spokojnosťou. "Som spokojný, pretože Kližan nebol jednoduchým súperom. Je šikovný a nebezpečný a som rád, že som to zvládol v troch setoch. Mal som po Roland Garros viac času na prípravu na trávu, ale vo Wimbledone sa začína od nuly," citoval server idnes.cz slová českej jednotky.

muži - dvojhra - 1. kolo:

Tomáš Berdych (7-ČR) - Martin KLIŽAN (SR) 6:3, 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Berdycha

la

Vloženo: 25. 06. 2013       Kategorie: Tasr