• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon:Záhlavová-Strýcová po triumfe nad Rybárikovou velebíla fanúšikov

Wimbledon 26. júna (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ani na šiesty pokus neprešla cez 1. kolo dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenka trénera Petra Hubera prehrala s českou kvalifikantkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou v troch setoch 7:5, 0:6 a 1:6.

V úvodnom dejstve odvrátila dva setbaly a získala ho vo svoj prospech, v ďalšom priebehu zápasu však už uhrala iba jediný gem. Minulý týždeň Rybáriková pre bolesti chrbta skrečovala duel proti Poľke Urszule Radwaňskej na turnaji v holandskom Hertogenboschi, predtým postúpila na obľúbenej tráve do semifinále podujatia v Eastbourne.

Záhlavová-Strýcová upravila vzájomnú bilanciu s Rybárikovou na 2:1, v 2. kole Wimbledonu ju čaká Bulharka Cvetana Pironkovová. Češka sa na jar vrátila do turnajového kolotoča po polročnom dopingovom dištanci s cieľom dostať sa vo svetovom rebríčku čo najskôr na bývalé pozície. V máji vyhrala medzinárodné majstrovstvá Slovenska v Trnave a vo Wimbledone si pripísala na konto už štvrtý triumf v rade. "V prvom sete sme hrali obe zle. Boli sme nervózne a hrali sme škaredý tenis. Viedla som 5:4 a 40:15, no potom som pokazila dva nahrané údery, jeden forhend i jeden volej a prvý set som stratila," povedala pre server idnes.cz "Divoká Bára", ktorú k úspešnému obratu nakopli fanúšikovia.

"Po prvom sete som si sadla na lavičku a povedala som si, že musím do toho ísť viac. Buď to vyjde, alebo nie. Do tej doby som sa cítila na kurte šialene, no postupne sa môj výkon zlepšoval. Veľmi mi pomohla aj skupinka mladých fanúšikov, ktorá sa v druhom sete objavila na tribúne. Po zápase som im poďakovala za podporu. Fandili perfektne, na rozdiel od niektorých ostatných, ktorých i Magda musela okrikovať," dodala Záhlavová-Strýcová.

la

Vloženo: 26. 06. 2013       Kategorie: Tasr