• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Šarapovová šokujúco na rakete portugalskej kvalifikantky

Londýn 26. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa postarala o najväčšie prekvapenie stredajšieho programu vo Wimbledone. Hviezdna trojka podujatia i svetového rebríčka vypadla v 2. kole grandslamového turnaja s portugalskou kvalifikantkou Michelle Larcherovou de Britovou v dvoch setoch 3:6, 4:6.

Víťazka turnaja na londýnskej tráve z roku 2004 mala počas zápasu problémy s bokom a viackrát sa sťažovala u empajrového rozhodcu na nebezpečný povrch kurtu.

V druhom sete si bývalá svetová jednotka vyžiadala ošetrenie v šatni, ktoré trvalo 10 minút. Ruska mala počas zápasu problémy s pohybom na šmykľavom teréne a po nepríjemnom páde v siedmej hre druhého setu ju museli opäť ošetrovať. Šarapovová skončila svoje pôsobenie vo Wimbledone len pár hodín po tom, čo Bieloruska Viktoria Azarenkovová obvinila vedenie turnaja, že kurty sú šmykľavé a nebezpečné. Viacero hráčov počas stredajšieho programu malo nepríjemné pády, čo viedlo k rekordnému číslo siedmich skrečov počas jedného dňa.

Dvadsaťročná Portugalčanka, ktorá je takisto ako Šarapovová odchovankyňou tenisovej akadémie na Floride, mala pre svoju skúsenejšiu súperku pochopenie. "Kurt bol nebezpečný. Na viacerých miestach bola mŕtva tráva a povrch sa šmýkal. V každom prípade som veľmi šťastná. Je to môj najväčší triumf v kariére," citovala 131. hráčku rebríčka WTA agentúra Reuters.

Po vypadnutí trojky Šarapovovej, deviatky Caroliny Wozniackej, či dvanástej nasadenej hráčky Anny Ivanovičovej nezostalo v dolnej časti rebríčka veľa "veľkých" mien.

fi jp

Vloženo: 26. 06. 2013       Kategorie: Tasr