• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Lisická po postupe do semifinále: "Fanúšikovia boli skvelí" (2)

Wimbledon 2. júla (TASR) - Nemecká tenistka Sabine Lisická sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Premožiteľka svetovej jednotky Sereny Williamsovej si vo štvrťfinále ako nasadená dvadsaťtrojka poradila s Estónkou Kaiou Kanepiovou hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:3. Lisická bola na tráve All England Clubu medzi elitným kvartetom aj v roku 2011. Vo štvrtok bude bojovať o postup do prvého grandslamového singlového finále proti víťazke súboja medzi Poľkou Agnieszkou Radwaňskou a Číňankou Na Li.

Lisická rovnako ako v pondelňajšom osemfinále proti Serene Williamsovej skvele podávala, umne menila rytmus hry a pri dlhších výmenách od základnej čiary účinne využívala stopbaly. V prvom sete dva razy prelomila podanie Kanepiovej. V druhom dejstve sa Estónka po rýchlom brejku síce ujala vedenia 2:1, no Lisická potom získala štyri gemy v rade a vybojovala si postup do semifinále. Za stavu 5:3 premenila pri vlastnom podaní po víťaznom forhendovom voleji v poradí tretí mečbal a opäť potvrdila, že jej wimbledonská tráva náramne svedčí.

Lisická po triumfe nad Kanepiovou žiarila spokojnosťou. "Na ceste do semifinále som musela zdolať silné súperky na čele so Serenou Williamsovou, čo mi veľmi pomohlo. Na dnešný zápas som bola dobre pripravená, hrala som dostatočne sebavedomo. Chcela by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí boli opäť skvelí. Wimbledon je najprestížnejší turnaj na svete a je fantastické, keď máte divákov na svojej strane," povedala 23-ročná Berlínčanka prostredníctvom Twitteru.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Sabine Lisická (23-Nem.) - Kaia Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Lisickej

la

Vloženo: 02. 07. 2013       Kategorie: Tasr