• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: V prvom semifinále mužskej dvojhry Djokovič proti del Potrovi

Wimbledon 3. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič a Argentínčan Juan Martin del Potro vytvorili prvú semifinálovú dvojicu v mužskej dvojhre na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Djokovič si ako nasadená jednotka vo štvrťfinále poradil so šestkou "pavúka" Čechom Tomášom Berdychom v troch setoch 7:6 (5), 6:4 a 6:3. Del Potro v pozícii turnajovej osmičky vyradil Španiela Davida Ferrera (4.) tiež v troch setoch 6:2, 6:4, 7:6 (5) a po prvý raz postúpil na tráve All England Clubu medzi elitné kvarteto.

V úvodnom sete duelu medzi Djokovičom a Berdychom si obaja hráči držali svoje podanie a tak prišiel na rad tajbrejk, v ktorom rozhodla v prospech "Noleho" jediná loptička za stavu 6:5, keď český reprezentant pokazil forhend. Na začiatku druhého dejstva Berdych zrýchlil hru, pridal na agresivite a po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 3:0. Djokovič však bleskovo otočil na 4:3 a v koncovke slávil úspech, keď za stavu 5:4 využil Berdychovu hrubú chybu na sieti. V treťom dejstve Djokovič po rýchlom brejku odskočil súperovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Del Potro sa hneď v úvodnom geme súboja s Ferrerom nepríjemne pošmykol, no na jeho výkone to nezanechalo žiadne stopy. V prvom sete dvakrát prelomil podanie súpera a získal ho jasne vo svoj prospech. Argentínčan skvele servoval, vychádzali mu forhendy po čiarach. O osude druhého dejstva rozhodol deviaty gem, v ktorom del Potro zobral Ferrerovi podanie. V treťom sete si obaja hráči držali servis a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom mal navrch del Potro. Za stavu 6:5 premenil po víťaznom krížnom forhende hneď prvý mečbal.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Tomáš Berdych (6-ČR) 7:6 (5), 6:4, 6:3, Juan Martin del Potro (8-Arg.) - David Ferrer (4-Šp.) 6:2, 6:4, 7:6

la

Vloženo: 03. 07. 2013       Kategorie: Tasr