• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky v 1. kole doma proti Nemecku, Cibulkovej vyšiel tip (2)

Paríž 10. júla (TASR) - Slovenské tenistky privítajú v 1. kole svetovej skupiny nového ročníka Pohára federácie Nemecko (8.-9. februára 2014). Rozhodol o tom stredajší žreb v parížskom sídle BNP Paribas, ktorého aktérkou bola čerstvá wimbledonská šampiónka Francúzka Marion Bartoliová. Slovenky figurovali medzi nasadenými tímami, okrem Nemiek mohli ešte zverenky kapitána Mateja Liptáka naraziť na Austráliu, USA a Španielsko.

Slovenské družstvo sa v tomto roku po triumfe 3:2 nad Srbskom v Niši prebojovalo až do semifinále prestížnej súťaže, v ktorom prehralo v Moskve s favorizovaným domácim Ruskom 2:3. Po úvodných dvojhrách viedli Slovenky 2:0, no Ruskám sa v nedeľu podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Rozhodujúci tretí bod získali deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková tipovala, že Liptákovo družstvo narazí na Nemky. "Trénerovi Maťovi Liptákovi som dnes hovorila, že cítim, že nám vyžrebujú Nemky. Je to jeden z najťažších súperov, akého sme mohli dostať. Na druhej strane sa veľmi teším, že budeme hrať po dlhšom čase opäť doma. Bude to pre nás veľká výzva," povedala pre TASR Cibulková. V prípade triumfu nad Nemeckom narazia Slovenky v semifinále na víťaza duelu medzi Ruskom a Austráliou.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Cibulkovej

la

Vloženo: 10. 07. 2013       Kategorie: Tasr