• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA v Stanforde

Stanford 28. júla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do ôsmeho singlového finále na okruhu WTA. V úvodnom semifinále dvojhry na hardovom turnaji v kalifornskom Stanforde si ako nasadená trojka poradila s päťkou "pavúka" Rumunkou Soranou Cirsteovou hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:0. Zverenka trénera Mateja Liptáka odplatila súperke vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru zo Stanfordu a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

V nedeľu bude Cibulková bojovať o tretí singlový titul proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou a domácou Američankou Jamie Hamptonovou. Vlani slovenská jednotka nenašla premožiteľku v kalifornskom Carlsbade, kde ju na budúci týždeň čaká obhajoba titulu. Prvú cennú trofej získala na jeseň 2011 na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve. V Stanforde má už istú prémiu 68.200 USD a 320 bodov do svetového rebríčka WTA.

V úvode zápasu si Cibulková i Cirsteová vyhrávali svoje podania. Za stavu 3:3 využila Slovenka hneď prvý brejkbal, následne zvládla "maratónsky" gem pri svojom servise, v ktorom mala jej súperka viacero možností na rebrejk a prvý set získala vo svoj prospech. V druhom dejstve Cibulková vďaka kvalitnej hre s minimom nevynútených chýb ovládla centrálny dvorec, trikrát prelomila súperkino podanie a Cirsteovej uštedrila "kanára!. Za stavu 5:0 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) -Sorana Cirsteová (5-Rum.) 6:4, 6:0

la

Vloženo: 28. 07. 2013       Kategorie: Tasr