• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková vo finále v Stanforde proti A.Radwaňskej:"Sydney ma nemáta" (3)

Stanford 28. júla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do ôsmeho singlového finále na okruhu WTA. V úvodnom semifinále dvojhry na hardovom turnaji v kalifornskom Stanforde si ako nasadená trojka poradila s päťkou "pavúka" Rumunkou Soranou Cirsteovou za 82 minút hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:0. Zverenka trénera Mateja Liptáka odplatila súperke vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru zo Stanfordu a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

V nedeľu o 23.00 SEČ bude Cibulková bojovať o tretí singlový titul proti najvyššie nasadenej Poľke Agnieszke Radwaňskej, ktorá v druhom semifinále zdolala domácu Američanku Jamie Hamptonovú 6:3, 6:2. Cibulková má zatiaľ so svetovou štvorkou negatívnu bilanciu 0:4, v januári vo finále turnaja v Sydney utrpela s rodáčkou z Krakova krutú prehru 0:6, 0:6. Vlani slovenská jednotka nenašla premožiteľku v kalifornskom Carlsbade, kde ju na budúci týždeň čaká obhajoba titulu. Prvú cennú trofej získala v októbri 2011 na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve. V Stanforde má už istú prémiu 68.200 USD a 320 bodov do svetového rebríčka WTA.

V úvode zápasu si Cibulková i Cirsteová vyhrávali svoje podania. Za stavu 3:3 využila Slovenka hneď prvý brejkbal, následne zvládla "maratónsky" gem pri svojom servise, v ktorom mala jej súperka viacero možností na rebrejk a prvý set získala vo svoj prospech. V druhom dejstve Cibulková vďaka kvalitnej hre s minimom nevynútených chýb ovládla centrálny dvorec, trikrát prelomila súperkino podanie a Cirsteovej uštedrila "kanára!. Za stavu 5:0 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

Cibulková po triumfe nad Cirsteovou žiarila spokojnosťou. "Mám veľkú radosť nielen z postupu do finále, ale aj z predvedeného výkonu, hrala som výborne. Cirsteová je veľmi nepríjemná hráčka, ktorá kvalitne returnuje, podarilo sa mi však dodržať taktiku, na ktorej sme sa dohodli s trénerom Maťom Liptákom. Vedela som, že musím hrať aktívne a sama robiť fiftíny. Dôležitý bol začiatok zápasu a zlomový bol gem na 5:3, keď som dokázala odvrátiť sériu brejkbalov a podržala som si servis. Za stavu 5:4 som si potom zachovala chladnú hlavu a prvý set som dotiahla do úspešného konca. Niekedy to boli prestrelky, no pri dlhých výmenách som ju väčšinou dokázala rozbehať, čo bol kľúč k úspechu. Dnes som navyše veľmi dobre servovala, mala som vysoké percento prvého podania. V druhom sete som ju hneď v úvode dvakrát brejkla a definitívne zlomila jej odpor," povedala pre TASR Cibulková.

Meno finálovej súperky si tipovať netrúfala, konfrontácia s Agnieszkou Radwaňskou jej však nenaháňa hrôzu. Vo štvrťfinále vyradila jej mladšiu sestru Urszulu. "S Agnieszkou mám bilanciu 0:4, v Sydney som s ňou prehrala dvakrát 0:6, no na ten zápas som už zabudla. Prehra z Austrálie ma nemáta, každý zápas je iný. Na finále sa veľmi teším a urobím všetko pre to, aby som uspela. Rýchly centrálny dvorec v Stanforde mi vyhovuje, cítim sa na ňom fajn. Bolo super, že sme s trénerom prišli do Kalifornie skôr, aby som sa stihla adaptovať na tunajšie podmienky. Teší ma, že dokážem pretaviť výkony z tréningov aj do samotných zápasov, čo niekedy nie je jednoduché. Bolo by skvelé, keby mi dobrá forma vydržala až do US Open," dodala Cibulková.

dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) -Sorana Cirsteová (5-Rum.) 6:4, 6:0, Agnieszka Radwaňská (1-Poľ.) - Jamie Hamptonová (4-USA) 6:3, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o Cibulkovej súperku vo finále

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 28. 07. 2013       Kategorie: Tasr