• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis:Cibulková získala v Stanforde tretí singlový titul,zdolala jednotku (2)

Stanford 29. júla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková získala v pondelok ráno SEČ tretí singlový titul na okruhu WTA, keď triumfovala na hardovom turnaji v kalifornskom Stanforde. V dramatickom finále po výbornom výkone po prvý raz v kariére zdolala najvyššie nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú po dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 3:6, 6:4 a 6:4. V rozhodujúcom dejstve dokázala vďaka obrovskej bojovnosti otočiť z 2:4 a 15:40. Cibulková odplatila svetovej štvorke krutú finálovú prehru 0:6, 0:6 z januárového turnaja v Sydney a skorigovala vzájomnú bilanciu na 1:4.

Zverenke trénera Mateja Liptáka sa v Kalifornii darí. Vlani získala v Carlsbade druhú cennú trofej, na budúci týždeň ju čaká v tomto stredisku obhajoba titulu. Prvý turnaj na hlavnom profesionálnom okruhu vyhrala v októbri 2011 v Moskve. Vo finálových súbojoch v singli má teraz bilanciu 3:5. Zo Stanfordu si vďaka triumfu odnáša prémiu 125.000 USD a 470 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho pondelňajšom vydaní sa posunie z 25. na 21. miesto. V Stanforde sa stala "katom" sestier Radwaňských, vo štvrťfinále vyradila Aginu mladšiu sestru Urszulu.

Cibulková začala aktívne a za stavu 2:1 si po skvelom stopbale vypracovala dva brejkbaly. Radwaňská si však podržala servis, v ďalšom geme čistou hrou prelomila podanie slovenskej jednotky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2. Poľka následne zvládla aj maratónsky gem na 5:3 a po ďalšom brejku získala prvý set vo svoj prospech. Radwaňská sa ako už tradične prezentovala výbornou defenzívou, robila minimum nevynútených chýb.

V druhom dejstve Cibulková pridala na agresivite. V treťom ani piatom geme nevyužila dva brejkbaly, no za stavu 3:3 vďaka sérii víťazných returnov čistou hrou prvýkrát v zápase získala súperkin servis a vynútila si tretí set. Cibulková v tých chvíľach predvádzala takmer bezchybný tenis, súperku deptala účinnými dropšotmi, nebála sa chodiť na sieť. V rozhodujúcom dejstve mala Radwaňská po dvoch dvojchybách Cibulkovej dvakrát brejk k dobru. Slovenka však vždy zakontrovala, za stavu 4:4 opäť zobrala Poľke podanie a v infarktovom desiatom geme premenila po víťaznom forhendovom krose v poradí piaty mečbal.

dvojhra - finále:

Dominika CIBULKOVÁ (3-SR) - Agnieszka Radwaňská (1-Poľ.) 3:6, 6:4, 6:4

la

Vloženo: 29. 07. 2013       Kategorie: Tasr