• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Rybáriková obhájila titul vo Washingtone a získala štvrtú singlovú trofej

Washington 5. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková obhájila titul na hardovom turnaji WTA vo Washingtone a získala štvrtú singlovú trofej na hlavnom profesionálnom okruhu. Zverenka trénera Petra Hubera si vo finále dvojhry v noci na pondelok SEČ ako nasadená sedmička poradila s Nemkou Andreou Petkovičovou za 1:57 h v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (2). V úvodnom dejstve dokázala otočiť z 0:4.

Rybáriková má v singlových finálových súbojoch na turnajoch WTA teraz bilanciu 4:1. V roku 2009 triumfovala na tráve v anglickom Birminghame, vo februári 2011 nenašla premožiteľku v americkom Memphise. Neuspela iba v septembri 2011 v čínskom Kuang-čou, kde podľahla Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej. Vo Washingtone obhájila 280 bodov z vlaňajška a v novom vydaní svetového rebríčka sa posunie zo 43. na 42. miesto. Z metropoly USA si odnáša prémiu 40.000 USD.

Slovenskej dvojke vôbec nevyšiel úvod zápasu s Petkovičovou, keď dvakrát stratila podania a rodáčka z Bosny a Hercegoviny si vybudovala náskok 4:0. Rybáriková však v ďalších minútach presnila hru, pridala na agresivite a vďaka šnúre šiestich gemov v rade napokon získala prvý set vo svoj prospech. Slovenka sa postupne dostala do správneho rytmu, účinne využívala bekhendový slajz a prezentovala sa aj viacerými fohendovýmu winnermi.

Na začiatku druhého dejstva Rybáriková po skvelom bekhendovom stopvoleji opäť zobrala Petkovišovej servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Nemka následne prerušila sériu ôsmich prehratých gemov v rade, no za stavu 1:3 opäť stratila servis a Rybáriková bola krôčik od úspešnej obhajoby titulu. Petkovičová nezložila zbrane, otočila z 3:5 na 6:5 a vynútila si tajbrejk. V skrátenej hre však dominovala Slovenka, ktorá za stavu 6:2 premenila v poradí druhý mečbal. Rybáriková zdolala vo Washingtone dve hráčky nemeckej fedcupovej reprezentácie, ktorá bude začiatkom februára 2014 súperom Sloveniek v 1. kole svetovej skupiny. Vo štvrťfinále vyradila najvyššie nasadenú svetovú deviatku Angelique Kerberovú.

dvojhra - finále:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (7-SR) - Andrea Petkovičová (Nem.) 6:4, 7:6 (2)

la

Vloženo: 05. 08. 2013       Kategorie: Tasr