• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nadal a Raonič do finále v Montreale, Kanaďan prvýkrát v Top ten - SÚHRN

Montreal 11. augusta (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal a domáci Kanaďan Miloš Raonič sa stretnú v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Montreale. Nadal v semifinálovom stretnutí zdolal svetovú jednotku a obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča po vyše dvojhodinovej trojsetovej bitke 6:4, 3:6, 7:6 (2). Svoju tohtoročnú bilanciu vylepšil na 47:3.

Španiel bude v nedeľu o 21.00 SEČ bojovať o svoj ôsmy titul v tejto sezóne, druhý na harde. "Už po víťaznom štvrťfinále som povedal, že jediná šanca, ako zdolať Novaka, je hrať celý zápas dobre. Vyhrať nad najlepším tenistom sveta je skvelý pocit. Dnes mala moja hra naozaj veľmi vysokú úroveň, v dôležitých momentoch som na kurte urobil tie správne rozhodnutia. Pred príchodom do Montrealu po mesačnej súťažnej pauze som nevedel, na čom som. Je to podujatie s prívlastkom Masters, hrá sa na rýchlom harde a človek musí rátať s tým, že môže vypadnúť aj v prvom kole. Vypálilo to však nad očakávanie dobre," povedal pre akreditované médiá Nadal, ktorý bez ohľadu na výsledok finále poskočí v rebríčku ATP Entry na tretie miesto pred krajana Davida Ferrera. Djokovič nezvládol tajbrejk tretieho setu, v ktorom prehrával už 0:6. "Bol to veľmi tesný zápas. Vždy, keď proti sebe hráme, je to pre divákov vzrušujúce. Obaja chceme tieto zápasy vyhrávať," cituje agentúra Reuters Djokoviča, ktorý tak na Rogers Cupe nezavŕši víťazný hetrik.

V druhom čistokanadskom semifinále si poradil Miloš Raonič s Vasekom Pospisilom v troch setoch 6:4, 1:6, a 7:6 (4). Po prvý raz od roku 1958 sa tak objaví vo finále domáci tenista. Rodák z čiernohorskej Podgorice sa v pondelok stane historicky prvým Kanaďanom v elitnej svetovej singlovej desiatke. "Z postupu do finále mám radosť, ešte viac si však cením, že budem v pondelok prvýkrát v Top ten. Je to splnenie cieľa, ktorý som si vytýčil na začiatku roka. Je skvelé, že sa mi to podarilo práve tu v Montreale," povedal Raonič, ktorý sa môže stať prvým kanadským šampiónom na Rogers Cupe od čias Roberta Bedarda,

dvojhra - semifinále:

Rafael Nadal (4-Šp.) - Novak Djokovič (1-Srb.) 6:4, 3:6, 7:6 (2), Miloš Raonič (11-Kan.) - Vasek Pospisil (Kan.) 6:4, 1:6, 7:6 (4)

lt la

Vloženo: 11. 08. 2013       Kategorie: Tasr