• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: V areáli US Open budú mať zaťahovaciu strechu až dva dvorce (2)

New York 15. augusta (TASR) - V newyorskom areáli grandslamového turnaja US Open vo Flushing Meadows plánujú organizátori vybudovať zaťahovaciu strechu až nad dvoma dvorcami. Okrem centrálneho dvorca Arthura Ashea vyrastie aj nad priľahlým dvorcom Louisa Armstronga, informovala vo štvrtok Tenisová asociácia Spojených štátov amerických (USTA).

Prezident asociácie Dave Haggerty vyhlásil, že zastrešenie spojené s reorganizáciou areálu a celkovými nákladmi 550 milióna amerických dolárov by mohlo byť hotové do roku 2018. Strecha by sa mala dať zatiahnuť v priebehu piatich až siedmich minút.

Záverečnému grandslamu tenisovej sezóny v posledných rokoch nepraje počasie. Napríklad vlaňajšie strhujúce finále mužskej dvojhry medzi Srbom Novakom Djokovičom a víťazným Britom Andym Murraym sa hralo až v pondelok po tom, ako semifinálový program rozdrobilo zlé počasie, konkrétne silný vietor a dážď. Zaťahovaciu strechu na centrálnych dvorcoch majú vo Wimbledone a na Australian Open, francúzsky Rolland Garros tiež plánuje jej vybudovanie, uviedla agentúra Reuters.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. odsek

mp lg

Vloženo: 15. 08. 2013       Kategorie: Tasr