• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US-Open: Hantuchová po postupe do 3. kola: "Rozhodli skúsenosti" (2)

New York 29. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do tretieho kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v piatkovom druhom kole poradila s iba sedemnásťročnou Američankou Victoriou Duvalovou za 73 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Proti súperke, ktorá v 1. kole senzačne vyradila šampiónku z roku 2011 Austrálčanku Samanthu Stosurovú, naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti. Kvalitne podávala i returnovala a bola trpezlivejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary. V dueli o postup do osemfinále nastúpi Hantuchová v sobotu proti izraelskej kvalifikantke Julii Gluškovovej. Pre víťazku júnového turnaja WTA v Birminghame je to už 13. štart na US Open. Jej singlovým maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2002, vlani i predvlani vypadla v 1. kole. V New Yorku má už teraz istú prémiu 65.000 USD a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.

Duvalová v treťom geme zobrala Hantuchovej podanie a ujala sa vedenia 2:1, no Slovenka potom vyhrala päť hier za sebou a úvodný set získala poľahky 6:2. V druhom kládla mladá Američanka o niečo väčší odpor a do stavu 3:3 to bola veľmi vyrovnaná partia. Potom už opäť prebrala opraty duelu skúsená slovenská reprezentantka, ktorá vyhrala nasledujúce tri gemy a nakoniec aj celý set 6:3. "Bol to ťažký zápas v tom, že Duvalová mala na svojej strane celé obecenstvo. Ale bola som milo prekvapená aj našimi slovenskými fanúšikmi, ktorí boli v hľadisku a občas to prekričali. V tomto bol ten zápas troška väčší, ale inak to bolo také klasické druhé kolo. Skôr som bola zaskočená jej pomalým servisom a to mi občas znepríjemnilo život. Myslím si ale, že som hrala solídne, presne to čo som potrebovala a nie viac. Splnila som misiu a zvládla zápas v dvoch setoch," uviedla Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Podľa jej slov rozhodli v súboji s podstatne mladšou súperkou skúsenosti. "Myslím si, že naozaj rozhodli skúsenosti, bola som pokojnejšia. Snažila som sa držať výmeny, držať ju na základnej čiare, pretože akonáhle je v dvorci, tak je naozaj nepríjemná. Dôležitá bola dĺžka a aby sa ona vybila, trošku zdolala aj samú seba. Snažila som sa rozpamätať, aká som bola v jej rokoch, využiť skúsenosť a nejako zbytočne nevymýšľať," pokračovala.

V ďalšom zápase narazí Hantuchová na kvalifikantku Gluškovovú z Izraela, ktorá si v prvom kole poradila s turnajovou dvadsiatkou Naďou Petrovovou z Ruska. "Pravdupovediac som sa dopredu ešte ani nepozrela. Beriem to zápas od zápasu. Určite si ju naštudujem, pozriem si, ako hrala v zápasoch predtým. Vyradila Petrovovú, takže určite hrá dobre a taktiež je rozohraná z kvalifikácie, ako bola moja dnešná súperka. Dôležité je, aby som bola solídna a hrala to, čo budeme mať stanovené taktikou,"

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Victoria Duvalová (USA) 6:2, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3.-6. odsek.

ny la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 30. 08. 2013       Kategorie: Tasr