• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open:Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry,vráti sa do Top 30 (2!

New York 2. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa druhýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále na hlavnom dvorci štadióna Arthura Ashea po výbornom koncentrovanom výkone zdolala domácu Američanku Alison Riskeovú za 2:01 h v troch setoch 6:3, 5:7 a 6:2 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 3:0. V dueli o postup do semifinále nastúpi v stredu proti víťazke duelu medzi druhou nasadenou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou a Srbkou Anou Ivanovičovou.

Hantuchová po piaty raz postúpila v singli do grandslamového štvrťfinále. Na US Open sa jej to prvýkrát podarilo ešte v roku 2002, jej maximom vo dvojhre na podujatiach veľkej štvorky je semifinále na Australian Open z roku 2008. Vďaka postupu medzi elitnú osmičku vo Flushing Meadows má už teraz istú prémiu 237.500 dolárov a 500 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala vrátiť do najlepšej svetovej tridsiatky a opäť sa stane slovenskou dvojkou, keď predstihne Magdalénu Rybárikovú. Pre Hantuchovú je tohtoročný US Open jubilejným 50. grandslamovým turnajom, v New Yorku štartuje trinástykrát.

Hantuchová od začiatku duelu s Riskeovou skvele servovala i returnovala a americkú držiteľku voľnej karty ničila drvivým forhendom. Víťazstvo v 3. kole nad Izraelčankou Juliou Gluškovou v zápase, v ktorom Slovenka otočila z 3:6, 2:5 a odvrátila štyri mečbaly, jej dodalo veľa sebavedomia. Hneď v úvodnom geme zahrala Hantuchová pri esá. Za stavu 2:3 síce nevyužila brejkbal, no v ôsmom geme po sérii kvalitných returnov prelomila podanie Riskeovej a set dotiahla do úspešného konca.

Hantuchová veľmi dobre čítala súperkin servis a pri dlhých výmenách od základnej čiary bola takmer neomylná. Hneď na začiatku druhého dejstva bývalá svetová päťka opäť zobrala Riskeovej servis a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Američanka v ďalších minútach pridala na razancii, v ôsmom geme využila hneď prvý brejkbal v zápase a vyrovnala na 4:4. Zápas následne na niekoľko hodín prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec Riskeová za stavu 6:5 čistou hrou prelomila Hantuchovej podanie a vynútila si tretí set. V ňom však ťahala za kratší koniec. Hantuchová si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:2 a pri vlastnom podaní premenila hneď prvý mečbal. Prvýkrát od januára 2008 si zahrá singlové grandslamové štvrťfinále.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Alison Riskeová (USA) 6:3, 5:7, 6:2

najväčšie singlové úspechy Daniely Hantuchovej na grandslamových turnajoch:

2008 semifinále Australian Open

2013 štvrťfinále US Open

2008 štvrťfinále Australian Open

2002 štvrťfinále US Open a Wimbledonu

la

Vloženo: 03. 09. 2013       Kategorie: Tasr