• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: V otváracom zápase semifinále DC Čech Štěpánek proti Monacovi

Praha 12. septembra (TASR) - V otváracom stretnutí semifinále svetovej skupiny Davisovho pohára nastúpi aktuálny tenisový víťaz US Open vo štvorhre Radek Štěpánek proti Argentínčanovi Juanovi Monacovi.

Pre 34-ročného tenistu to bude prvý zápas dvojhry v Davis Cupe v tomto roku. Napriek tomu je Štěpánek kľúčovým hráčom českého tímu, pri postupe svojej krajiny z 1. kola proti Švajčiarsku však chýbal.

"Som na zápas pripravený," uviedol Štěpánek. S Monacom má 61. hráč svetového rebríčka ATP pozitívnu bilanciu, keď v šiestich vzájomných stretnutiach zvíťazil štyrikrát. Svetovú tridsiatku v zápasoch Davisovho pohára už zdolal 3:0 na sety vo štvrťfinále 2009.

"Monaco je dobrý na základnej čiare. Skúsim využiť povrch na eliminovanie jeho hry," dodal k predzápasovej taktike Štěpánek.

Druhý český zástupca v dvojhre Tomáš Berdych si to o dôležitý bod rozdá s Leonardom Mayerom. Do sobotňajšej štvorhry nastúpia podľa predbežnej nominácie na českej strane Lukáš Rosol s Jiřím Veselým proti argentínskemu páru Carlos Berlocq a Horacio Zeballos.

Víťaz česko-argentínskeho semifinále Davisovho pohára 2013 zabojuje o celkový triumf v novembrovom finále s víťazom druhého semifinále, v ktorom sa cez víkend stretnú tenisti Srbska a Kanady.

Program semifinále DC:

piatok 13. septembra 15.00:

Radek Štěpánek (61.) - Juan Monaco (30.)

Tomáš Berdych (5.) - Leonardo Mayer (93.)

sobota 14. septembra 14.30:

Jiří Veselý, Lukáš Rosol - Carlos Berlocq, Horacio Zeballos

nedeľa 15. septembra 14.00:

Tomáš Berdych (5.) - Juan Monaco (30.)

Radek Štěpánek (61.) - Leonardo Mayer (93.)

ky mp

Vloženo: 12. 09. 2013       Kategorie: Tasr