• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Vo finále Srbsko proti Česku, Djokovič velebil belehradské publikum

Belehrad/Praha 16. septembra (TASR) - Tenisti Srbska a Česka nastúpia 15.-17. novembra proti sebe vo finále svetovej skupiny Davisovho pohára reprezentačných družstiev. Srbi si v semifinále na antuke v belehradskej Arene poradili s Kanadou 3:2 a budú mať šancu druhýkrát siahnuť na "šalátovú misu, v roku 2010 si v rozhodujúcom súboji poradili s Francúzskom. Obhajcovia trofeje z Česka urobili s oslabenou Argentínou v pražskej 02 aréne krátky proces a o svojom triumfe rozhodli už po sobotňajšej štvorhre.

Srbi prehrával s Kanaďanmi po debli 1:2, no v nedeľu zabrali naplno. Novak Djokovič si najskôr v súboji tímových jednotiek poradil s čiernohorským rodákom Milošom Raoničom a v záverečnej dvojhre zdolal Janko Tipsarevič Vaseka Pospisila. Djokovič po zisku vyrovnávajúceho bodu velebil belehradské publikum. "Fanúšikovia ma hnali za víťazstvom, boli fantastickí. Počas celého zápasu som kvalitne returnoval a snažil som sa dostať Raoniča do dlhších výmen. Daviscupový triumf z roku 2010 je pre nás veľkou inšpiráciou a urobíme všetko pre to, aby sme ho zopakovali. Úspech v tímovej súťaži, o ktorý sa môžete podeliť so svojimi krajanmi s spoluhráčmi, sa nedá porovnať s ničím, ani s grandslamovými titulmi," povedal "Nole" pre oficiálnu daviscupovú stránku.

Tipsarevič podľa vlastných slov bojoval v rozhodujúcom singli aj za Viktora Troického, ktorý si momentálne odpykáva trest za doping. "Viktor bol dlhé roky veľmi dôležitou súčasťou tímu a mal veľký podiel na našich úspechoch, v roku 2010 práve on vybojoval rozhodujúci bod. Dnes som hral aj za neho. Víťazstvo nad Pospisilom považujem za jedno z najcennejších v mojej doterajšej kariére," nadchýnal sa milovník psychologických románov velikána ruskej literatúry Fjodora Michajloviča Dostojevského.

Česi na superrýchlom harde nedali Argentínčanom žiadnu šancu. Tomáš Berdych s Radkom Štěpánkom vyhrali úvodné dvojhry a vo štvorhre vybojovali rozhodujúci bod. Juhoameričania v nedeľu už iba skorigovali prehru. "Ukázalo sa, že povrch v 02 aréne bol pre argentínskych hráčov prirýchly, našim naopak sedel ako uliaty. Tomáš s Radkom naplno zúročili svoje bohaté skúsenosti. Vo štvorhre potvrdili, že sú v Davis Cupe zohratým párom. Vo finále proti Srbom v belehradskom kotli to bude ťažké, no urobíme všetko pre to, aby sme obhájili titul," povedal český kapitán Jaroslav Navrátil.

la

Vloženo: 16. 09. 2013       Kategorie: Tasr