• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Na challenger v Trnave zavítal aj Rusedski, pomáha pri výchove talentov

Trnava 16. septembra (TASR) - Na tenisový turnaj ARIMEX Challenger Trophy 2013 do Trnavy v spoločnosti talentovaného Kyleho Edmunda nečakane zavítal aj Brit Greg Rusedski. Bývalý štvrtý hráč svetového rebríčka ATP vo dvojhre a držiteľ 15 titulov ukončil profesionálnu kariéru v roku 2007. V súčasnosti hráva seniorské turnaje a komentuje Wimbledon pre BBC, Roland Garros pre britský Eurosport a US Open pre Sky Sports.

"Som tu, pretože pracujem pre Lawn Tennis Association (Britská tenisová asociácia) a Kyle Edmund je jeden z našich najlepších juniorských hráčov. Snaží sa presadiť medzi profesionálmi, v rebríčku ATP je momentálne 314. na svete. Je v hlavnom pavúku dvojhry trnavského challengera," povedal Rusedski pre oficiálnu stránku turnaja www.atptrnava.com. Osemnásťročný Edmund nastúpi v Trnave v utorok v 1. kole proti Ekvádorčanovi Juliovi Césarovi Campozanovi.'

Rusedski má v rámci spolupráce s Britskou tenisovou asociáciu na starosti mnohých talentovaných chalanov vo veku od 15 do 19 rokov. Nie je však osobným trénerom Edmunda. "Ním je Colin Beecher, ktorý pracuje tiež pre tenisovú asociáciu. Ja mu asistujem. Niektoré týždne cestujem s Kyleom a pomáham, keď má Colin voľno. Spolupracujeme spolu ako skupina, aby sme mu pomohli toľko, koľko je to len možné. Pre Britskú tenisovú asociáciu robím už 5 rokov. Okrem Kylea patria ku nám aj ďalší britskí talentovaní tenisti - Luke Bambridge, Evan Hoyt alebo Jonny O'Mara," dodal Rusedski.

la

Vloženo: 16. 09. 2013       Kategorie: Tasr