• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nadal po návrate na post svetovej jednotky:"Prežívam fantastický rok" (5)

Peking 5. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa v pondelok vráti na post svetovej jednotky a na mužskom tróne vystrieda Srba Novaka Djokoviča. Osemnásobný šampión Roland Garros sa v sobotu prebojoval do finále dvojhry na turnaji ATP 500 v Pekingu, keď jeho semifinálový súper Čech Tomáš Berdych zápas skrečoval za stavu 2:4 a 15:40 v prvom sete pre bolesti chrbta.

Nadal na harde v tomto roku stále nenašiel premožiteľa a svoju víťaznú sériu natiahol na 21 zápasov. Španiel prišiel o pozíciu lídra svetového rebríčka 4. júla 2011 deň po tom, ako Djokovič triumfoval vo Wimbledone. Prvýkrát vystúpil na mužský Olymp 18. augusta 2008 a vydržal na ňom 46 týždňov. Siedmeho júna 2010 opäť prevzal žezlo po Švajčiarovi Rogerovi Federerovi a svetovému rebríčku kraľoval ďalších 56 týždňov.

Nadal má po návrate na dvorce po pauze zavinenej zranením kolena skvelú formu, vyhral Roland Garros i US Open a v Pekingu môže získať už svoj jedenásty tohtoročný titul. "Prežívam fantastický rok, nepochybne jeden z najlepších v mojej profesionálnej tenisovej kariére. Vrátiť sa späť na čelo svetového rebríčka po vyše polročnej pauze zavinenej zranením kolena je pre mňa niečo výnimočné. Som pyšný na to, čo budem opäť svetovou jednotkou. Ešte viac som však hrdý na tvrdú prácu a výsledky, ktoré viedli k tomu, že opäť zasadnem na trón. Jednotka je predsa len iba číslo," povedal pre akreditované médiá Nadal, ktorý v nedeľňajšom finále nastúpi proti víťazovi druhého semifinále Djokovičovi. Najvyššie nasadený hráč turnaja si poradil s Francúzom Richardom Gasquetom poľahky v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

Berdych sa na konci piateho gemu nechal ošetrovať, po návrate na dvorec odohral iba päť výmen a následne zápas skrečoval. "Ledva dokážem sedieť, stáť i chodiť. Ide o nové zranenie. Pri pokuse zahrať bekhendový slajz som pocítil prudkú bolesť a postupne sa to zhoršovalo," povedal pre oficiálnu stránku ATP rodák z Valašského Meziříčí, ktorý zložil Nadalovi kompliment. "Je neuveriteľné, v akom krátkom čase po pauze zavinenej zranením kolena sa Rafovi podarilo vrátiť na post svetovej jednotky. Zaslúži si veľké uznanie."

dvojhra - semifinále:

Rafael Nadal (2-Šp.) - Tomáš Berdych (4-ČR) 4:2 - skreč

Novak Djokovič (1-Srb.) - Richard Gasquet (5-Fr.) 6:4, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku a o ďalší výsledok.

la ny

Vloženo: 05. 10. 2013       Kategorie: Tasr