• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Berdycha so Štěpánkom doplnili v nominácii na finále Hájek a Rosol

Praha 31. októbra (TASR) - V nominácii českých tenistov na finále Davisovho pohára, ktoré sa uskutoční od 15. do 17. novembra v Srbsku, figurujú okrem Tomáša Berdycha a Radka Štěpánka aj Jan Hájek s Lukášom Rosolom. Informovala agentúra AP.

Berdych a Štěpánek odohrali všetky zápasy v minuloročnom finále Davis Cupu v Prahe, v ktorom domáci borci zdolali tím Španielska 3:2. Česi tak získali po prvý raz v ére samostatnosti "šalátovú misu".

Na ceste za minuloročným triumfom Česi vyradili v štvrťfinále v Prahe aj tím Srbska po výhre 4:1. V Belehrade nastúpia českí tenisti na svoje tretie daviscupové finále za posledných päť rokov. Srbskí reprezentanti vyhrali Davisov pohár v sezóne 2010.

Srbskou jednotkou bude zrejme druhý hráč sveta Novak Djokovič. Dvojkou by sa mal stať 28. hráč svetového rebríčka ATP Janko Tipsarevič, ktorý si aktuálne lieči zranenú nohu. Viktora Troického (77. miesto) nemôžu Srbi povolať pre trest za doping. Do úvahy tak pripadajú deblista Nenad Zimonjič a 136. hráč sveta Dušan Lajovič.

pb la

Vloženo: 31. 10. 2013       Kategorie: Tasr