• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Talianky vedú vo finále nad Ruskom 2:0 (3)

Cagliari 2. novembra (TASR) - V úvodnej sobotňajšej dvojhre vo finále tenisového Pohára federácie v Cagliari medzi domácim Talianskom a Ruskom zvíťazila po dramatickom súboji Roberta Vinciová nad 136. hráčkou rebríčka WTA Alexandrou Panovovou po viac ako troch hodinách 5:7, 7:5, 8:6.

Talianska dvojka v druhom sete odvrátila štyri mečbaly a napokon získala prvý bod. "Bol to neuveriteľný zápas. Na konci som mala aj kŕče. Bolo tam veľa vzostupov, ale aj pádov. Vyhrala som a som šťastná," komentovala duel Vinciová.

V druhom zápase zdolala Sandra Erraniová Irinu Chromačevovú 6:1, 6:4. "V druhom sete som bola trochu unavená. Možno aj z prvého zápasu Vinciovej," povedala po zápase talianska tenisová jednotka. "Môžme hrať lepšie, ale nikdy nie je ľahké hrať finále Pohára federácie, najmä keď ste favoritom," dodala Vinciová.

Talianskym tenistkám, ktoré vyhrali Pohár federácie zatiaľ trikrát, v rokoch 2006, 2009 a 2010, chýba k štvrtému triumfu ešte jedno víťazstvo. Rusko, ktoré triumfovalo v súťaži v posledných desiatich rokoch štyrikrát, nastúpilo v Cagliari bez svojich najlepších hráčok, keď niektoré z nich sú zranené a niektoré dali prednosť účasti na "malých MS" v Sofii.

Výsledok:

Taliansko - Rusko 2:0

Roberta Vinciová - Alexandra Panovová 5:7, 7:5, 8:6

Sara Erraniová - Irina Chromačevová 6:1, 6:4

lg ri

Vloženo: 02. 11. 2013       Kategorie: Tasr