• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Čechom bude vo finále v Srbsku bude chýbať kapitán Navrátil

Praha 11. novembra (TASR) - Českým tenistom bude vo finále Davisovho pohára v Belehrade proti domácemu Srbsku (15.-17. novembra) chýbať kapitán Jaroslav Navrátila, ktorého v polovici minulého týždňa museli pre pľúcnu embóliu hospitalizovať.

"Do poslednej chvíle sme všetci verili a bola nádej, že zdravotný stav mu umožní, hoci aj neskôr, na finále pricestovať. V nedeľu ale na základe konzultácie s lekármi táto možnosť padla," informovali české médiá.

O tom, kto Navrátila nahradí, sa intenzívne rokuje. "Prebieha celý rad konzultácií, tie rozhodujúce sa uskutočnia v pondelok za účasti hráčov. Volať budeme aj Navrátilovi. Musí to byť človek, ktorý bude poznať daviscupové zákonitosti, vyhovuje hráčom a zapadne do tímu, ktorý funguje spolu sedem rokov," vyjadril sa hovorca tímu Karel Tejkal.

Päťdesiatosemročný Navrátil vedie tenistov od baráže v roku 2006 a najmä vďaka úspešnému spojeniu Berdych-Štěpánek od roku 2007 sa stal najúspešnejším českým i československým daviscupovým kapitánom. Tenisti sú od roku 2009 po tretí raz vo finále, vlani po 32 rokoch získali pre Česko "šalátovú misu".

go la

Vloženo: 11. 11. 2013       Kategorie: Tasr