• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Čechom bude vo finále chýbať kapitán Navrátil, nahradí ho Šafařík (2)

Praha 11. novembra (TASR) - Českým tenistom bude vo finále Davisovho pohára v Belehrade proti domácemu Srbsku (15.-17. novembra) chýbať kapitán Jaroslav Navrátil, ktorého v polovici minulého týždňa museli pre pľúcnu embóliu hospitalizovať. Vo funkcii ho zastúpi Vladimír Šafařík.

"Do poslednej chvíle sme všetci verili a bola nádej, že zdravotný stav mu umožní, hoci aj neskôr, na finále pricestovať. V nedeľu ale na základe konzultácie s lekármi táto možnosť padla," informovali české médiá.

Šafařík pôsobí momentálne ako riaditeľ spoločnosti Česká sportovní a bol aj na čele organizačných tímov pri daviscupových i fedcupových dueloch. Pred viac ako 20 rokmi viedol aj československý tím v Pohári federácie a šéfoval tenisovej výprave na OH v Barcelone.

"Je pri tíme viac ako pätnásť rokov, je skúsený, robí aj s Fed cupom, je výborný angličtinár, pozná rozhodcov i ľudí z medzinárodnej federácie. Chalani ho rešpektujú a z toho dôvodu to pre mňa bolo jediné možné meno," vysvetlil Navrátil meno svojho zástupcu v na facebooku českého daviscupového tímu.

Päťdesiatosemročný Navrátil vedie tenistov od baráže v roku 2006 a najmä vďaka úspešnému spojeniu Berdych-Štěpánek od roku 2007 sa stal najúspešnejším českým i československým daviscupovým kapitánom. Tenisti sú od roku 2009 po tretí raz vo finále, vlani po 32 rokoch získali pre Česko "šalátovú misu".

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 4. odsek

go mp la

Vloženo: 11. 11. 2013       Kategorie: Tasr