• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Berdych zdolal Lajoviča, Srbsko - Česko 1:1 po prvom finálovom dni (3)

Belehrad 15. novembra (TASR) - Srbskí tenisti hrajú po prvom finálovom dni Davisovho pohára v Belehrade s obhajcom trofeje z Česka nerozhodne 1:1. Domácim zariadil prvý boj Novak Djokovič, ktorý si poradil v úvodnej dvojhre s s českou dvojkou Radkom Štěpánkom v troch setoch 7:5, 6:1 a 6:4. O vyrovnanie sa postaral Tomáš Berdych po výhre nad Dušanom Lajovičom 6:3, 6:4 a 6:3.

V úvodnom dejstve Djokovič viedol 4:2, lenže za stavu 5:4 nedokázal využiť svoj príjem na "dorazenie" súpera a ten sa dotiahol na 5:5. "Nole" však v koncovke prvého setu ukázal pevnejšie nervy i väčšie skúsenosti a predsa ho získal vo svoj prospech, keď za stavu 6:5 a 40:15 využil prvý setbal. Druhý set mal jednoznačnejší priebeh, Djokovič dvakrát prelomil Štěpánkovo podanie a triumfoval pohodlne 6:1. Do stavu 4:4 v treťom dejstve si obaja hráči držali svoje podanie, no v deviatej hre za stavu 40:15 sa Djokovičovi podarilo využiť hneď prvý brejkbal a viedol 5:4. Miláčik domáceho publika následne pri svojom podaní nezaváhal, premenil hneď prvý mečbal a získal pre svoj tím prvý bod.

"Okrem prvého setu to bola vyrovnaná partia. Snažil som sa diktovať tempo hry, dostávať ho do zložitých situácií, ale on sa z nich skvelou obranou dokázal vymaniť. Dôležité je oddýchnuť si na zajtrajšiu štvorhru. Verím, že Tomášovi sa podarí získať bod a budeme sa ďalej biť," povedal Štěpánek v prvom interview pre Českú televíziu. Djokovič po hladkom triumfe uznal kvality súpera. "Po prvom sete som získal sebavedomie. V dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Ale Radek ukázal, že je skvelým hráčom."

V druhom piatkovom singli pokoril favorizovaný Berdych bez problémov Lajoviča za necelé dve hodiny. Lajovič (117. miesto v rebríčku ATP), ktorý sa dostal do nominácie kapitána Bogdana Obradoviča na poslednú chvíľu za zraneného Janka Tipsareviča, sa spočiatku statočne držal a nerobil veľa chýb. Vedenia sa však dokázal ujať len dvakrát v úvode druhého setu. Česká jednotka ale dobre podávala a súperovi potom veľa nedovolila. Berdych si tak splnil povinnosť a vybojoval pre svoj tím dôležitý vyrovnávajúci bod. "Bol to veľmi nepríjemný súper. Mladý chalan, ktorý nemal čo stratiť a ešte k tomu pred domácim publikom. Som rád, že som zápas zvládol. Takéto stretnutia sú skôr o mentálnej ako o fyzickej stránke," uviedol pre Českú televíziu Berdych.

Do sobotňajšej štvorhry kapitáni predbežne nominovali dvojice Ilja Bozoljac, Nenad Zimonjič na srbskej a Lukáš Rosol, Jan Hájek na českej strane.

Česi obhajujú v súťaži vlaňajší triumf, proti nim ale stojí silný domáci tím na čele so svetovou dvojkou a čerstvým víťazom Turnaja majstrov Djokovičom.

Finále Davisovho pohára 2013

Srbsko - Česko 1:1 po prvom dni

Novak Djokovič - Radek Štěpánek 7:5, 6:1, 6:4

Dušan Lajovič - Tomáš Berdych 3:6, 4:6, 3:6

sobota 16.00 h:

Ilja Bozoljac, Nenad Zimonjič - Lukáš Rosol, Jan Hájek

nedeľa 14.00 h:

Djokovič - Berdych

Lajovič - Štěpánek

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená vo výsledkoch

lg lt

Vloženo: 15. 11. 2013       Kategorie: Tasr