• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Becker šéftrénerom Djokoviča, Vajda zostáva: "Budem mať čas na rodinu"

Belehrad 18. decembra (TASR) - Niekdajší úspešný tenista Boris Becker sa od Nového roku stane hlavným trénerom Novaka Djokoviča. Nemecká legenda tak v realizačnom tíme svetovej tenisovej dvojky bude úzko spolupracovať aj so slovenským koučom Mariánom Vajdom, ktorý má leví podiel na triumfoch srbskej hviezdy. Informáciu priniesli v stredu napoludnie viaceré zahraničné zdroje a aj agentúra DPA.

Djokovič bude v januári obhajovať titul na Australian Open a to už za účasti Beckera. Marián Vajda spolupracuje s populárnym "Nolem" od roku 2006 a zostáva v realizačnom tíme v pozícii trénerskej dvojky. "Za niekoľko týždňov začneme ôsmy rok spolupráce, počas ktorej sme dosiahli takmer všetky stanovené ciele. Cítili sme potrebu rozšíriť tím o ďalšieho odborníka, aby Novak mohol zlepšovať niektoré faktory svojej hry. Ja budem mať viac priestoru pre súkromné a rodinné povinnosti. Výber Beckera ako hlavného trénera je dobré riešenie, určite si budeme dobre rozumieť a verím, že sa bude Novakovi dariť," cituje Vajdu srbský portál novosti.rs.

Becker po ukončení aktívnej kariéry v roku 1999 pôsobil ako tenisový odborník a analytik, pričom komentoval obe grandslamové víťazstvá Andyho Murraya pre televízne stanice Sky Sports a BBC. Nemecký milovník pokeru vyhral počas aktívnej šesťkrát grandslamový turnaj a vo Wimbledone triumfoval ako 17-ročný v roku 1985.

pb ph mp

Vloženo: 18. 12. 2013       Kategorie: Tasr