• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Hrbatý verí Cibulkovej aj vo finále: "Môže sa stať legendou"

Miami 23. januára (TASR) - Dominik Hrbatý počas pobytu na Floride pred televíznou obrazovkou pozorne sledoval semifinálový zápas slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej na grandslamovom Australian Open v Melbourne. Po jej hladkom triumfe nad Poľkou Agnieszkou Radwaňskou nešetril superlatívmi na adresu slovenskej jednotky.

Cibulkovú pre jej bojovnosť a tenisové srdce často prirovnávajú práve k slovenskému daviscupovému hrdinovi. "Domča predviedla krásny tenis, v dôležitých momentoch si pomáhala čiarami, všetko jej tam padalo. Jej štýl je podobný tomu môjmu, boli tam aj nejaké chybičky, no vďaka aktívnej hre slávila úspech. S trénerom Matejom Liptákom počas zimnej prípravy natrénovala údery, ktorými prekvapila súperku," povedal pre TASR Hrbatý.

Finalista Davisovho pohára z roku 2005 tvrdí, že Cibulková má šancu uspieť aj v sobotňajšom finále proti štvrtej nasadenej Číňanke Na Li. "Finále je vždy bojom samého so sebou. Človek nemôžem podľahnúť tomu, čo bude po zápase a musí sa skoncentrovať na seba. Ak Domča nadviaže na kvalitné výkony z predchádzajúcich zápasov, má veľkú šancu vyhrať Australian Open a stať sa legendou. Na Li je síce rýchlejšia ako ostatné hráčky, no nie je to zasa motorová myš a pod tlakom aj ona robí chyby, čo by Domča mohla využiť," dodal semifinalista Roland Garros z roku 1999.

la

Vloženo: 23. 01. 2014       Kategorie: Tasr