• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slovensko vedie nad Lotyšskom 1:0, Lacko zdolal Martinša Podžusa

Bratislava 31. januára (TASR) - Slovenskí tenisti vedú po úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Lotyšskom 1:0. O prvý bod pre domáce farby sa na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC postaral Lukáš Lacko, ktorý si poradil s lotyšskou dvojkou Martinšom Podžusom za 2:30 h v štyroch setoch 3:6, 6:3, 6:3 a 6:1. V druhom singli si zmerali sily Martin Kližan a lotyšská jednotka Andis Juška.

Lackovi nevyšiel úvod zápasu s Podžusom, keď v druhom geme stratil podanie a mladý Lotyš sa po potvrdení brejku ujal vedenia 3:0. Zverenec trénera Ladislava Simona síce následne znížil na 2:3, no v šiestom geme opäť zaváhal na servise, čo ho pripravilo o prvý set. Za stavu 1:2 v druhom dejstve si Lotyš nechal ošetriť chrbát. V piatom geme mal Podžus k dispozícii dva brejkbaly, no Lacko ich odvrátil, keď mu vyšli tri prvé podania. V ďalšom geme slovenský tenista svojho súpera brejkol a druhý set sa stal jeho korisťou.

Lacko sa postupne dostal do správneho rytmu, začal dominovať v dlhých výmenách od základnej čiary a na začiatku tretieho setu sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0. Podžus síce vyrovnal na 3:3, no ďalšie tri hry patrili Lackovi. Slovenský reprezentant sa výrazne zlepšil na returne, začal viac bodovať z forhendu. Na začiatku štvrtého setu Lacko po rýchlom brejku odskočil súperovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V siedmom geme premenil pri vlastnom servise po úspešnom voleji hneď prvý mečbal.

Slováci vlani po piaty raz za sebou zvládli "záchranárske" práce, keď v septembri v 1. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny zdolali v NTC Švédsko 3:2. O dva body tímu kapitána Miloslava Mečířa sa zaslúžil Lacko, tretí pridal Andrej Martin. V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas medzi Slovenskom a Lotyšskom. Ak Slovensko vyhrá, v apríli privíta v 2. kole opäť na domácej pôde Rakúsko.

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Lotyšsko 1:0 po prvej dvojhre

Lukáš Lacko - Martinš Podžus 3:6, 6:3, 6:3, 6:1, nasleduje Martin Kližan - Andis Juška

sobota 14.00 Kližan, Michal Mertiňák - Janis Podžus, Arturs Lazdinš

nedeľa 13.00 Lacko - Juška, Kližan - M. Podžus

la

Vloženo: 31. 01. 2014       Kategorie: Tasr