• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Berdych potvrdil účasť v novom projekte Ázijskej tenisovej ligy

Dubaj 26. februára (TASR) - Český tenista Tomáš Berdych v stredu potvrdil, že bude súčasťou nového projektu Ázijskej tenisovej ligy. Tá sa uskutoční pod názvom International Premier Tennis League (IPTL) premiérovo v decembri tohto roku.

"Je to veľký a ambiciózny plán, dobrá myšlienka," povedal svetový hráč číslo šesť počas turnaja ATP v Dubaji. "Je to niečo, čo môže urobiť náš šport ešte atraktívnejším. Teším sa na to, budem rád toho súčasťou. Mám rád nové veci, tak prečo nie?"

Berdych potvrdil, že podpísal kontrakt s organizátormi na čele s legendárnym indickým deblistom Mahešom Bhupáthím. "Zobral som si čas na rozmyslenie, dal proti sebe pozitíva i negatíva a rozhodol som sa to zobrať," citovala agentúra dpa slová Berdycha.

Špekuluje sa aj o účasti Španiela Rafaela Nadala, ktorý by podľa ázijských zdrojov mal za jeden zápas v lige zinkasovať až milión dolárov. Naopak, zdržanlivo sa k novému projektu zatiaľ stavia Švajčiar Roger Federer.

IPTL už v nedeľu v Dubaji organizuje draft hráčov, liga by sa mala hrať od 28. novembra do 20. decembra. Domovskými mestami jednotlivých tímov budú Singapur, Bombaj, Kuala Lumpur, Bangkok a ešte jedno zatiaľ nezverejnené mesto. V každom tíme bude šesť až desať hráčov.

mp jp

Vloženo: 26. 02. 2014       Kategorie: Tasr