• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Gombos: "Dúfam, že challengerových finále bude čoraz viac" (2)

Cherbourg 2. marca (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo svojom prvom challengerovom finále v kariére. Člen Národného tenisového centra napriek sľubnému úvodu prehral v dueli o titul na turnaji v Cherbourgu (dotácia 64.000 eur) s najvyššie nasadeným domácim Francúzom Kennym de Schepperom za 90 minút v troch setoch 6:3, 2:6 a 3:6.

O všetkom rozhodol štvrtý gem rozhodujúceho dejstva, v ktorom rodák z Galanty stratil svoje podanie. Gombos si zo Cherbourgu odnáša prémiu 6400 eur a 60 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho novom vydaní by mal figurovať najvyššie v kariére. Gombos na ceste do finále vyradil troch nasadených hráčov - Francúza Vincenta Millota, Nemca Dustina Browna i Litovčana Ricardasa Berankisa.

Slovenský reprezentant bol s postupom do finále spokojný, mrzelo ho však, že nevyužil šancu na zisk prvého titulu na ATP Challenger Tour. "Na jednej strane som veľmi rád, že som sa na takomto kvalitne obsadenom turnaji dostal až do finále. Po dnešnom zápase som však možno aj trochu sklamaný, lebo som mal šancu vyhrať. Nevadí, ide sa ďalej, dúfam, že takýchto finále bude čoraz viac a viac. Škoda toho jedného gemu pri mojom servise, keď som mu daroval tri ľahké lopty, čo ho nakoplo a v pohode to doservoval. Ja ešte zbieram skúsenosti a som rád, že som uhral takýto výsledok," povedal pre TASR Gombos.

dvojhra - finále:

Kenny de Schepper (1-Fr.) - Norbert GOMBOS (SR) 3:6, 6:2, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Gombosa

la

Vloženo: 02. 03. 2014       Kategorie: Tasr