• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Japonci proti Česku bez zraneného Nišikoriho

Tokio 2. apríla (TASR) - Japonský tenista Kei Nišikori nebude môcť pre problémy so slabinami nastúpiť na štvrťfinálový zápas Davisovho pohára proti Česku v Tokiu.

Osemnásty hráč svetového rebríčka a víťaz turnaja v Memphise mal v uplynulých týždňoch vynikajúcu formu. V Miami vyradil Španiela Davida Ferrera i Švajčiara Rogera Federera, ale na semifinálový duel proti Srbovi Novakovi Djokovičovi už pre boľavé slabiny nenastúpil. "Som veľmi sklamaný. Veľmi som chcel hrať, ale nejde to," povedal pre agentúru Reuters Nišikori, ktorý bol v 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára strojcom víťazstva nad Kanadou a premiérového postupu Japonska do štvrťfinále.

Nišikori netuší, ako dlho bude pauzovať, operácii sa však pravdepodobne vyhne. Po jeho odstúpení bude jednotkou ázijského tímu Go Soeda, až 134. hráč rebríčka ATP. "Je to príjemná správa, pretože je to oslabenie japonského tímu a pre nás väčšia šanca uspieť. Na druhej strane je to pre nás zaväzujúce, pretože sme sa stali favoritmi," uviedol na facebookovej stránke českého daviscupového tímu kapitán Jaroslav Navrátil.

ms

Vloženo: 02. 04. 2014       Kategorie: Tasr