• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: V zápase Slovensko - Rakúsko na úvod debutant Gombos proti Thiemovi

Bratislava 3. apríla (TASR) - Slovenský debutant Norbert Gombos a rakúska jednotka Dominic Thiem nastúpia v piatok o 14.00 proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev. V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská jednotka Lukáš Lacko a rakúska dvojka Andreas Haider-Maurer. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v NTC.

Gombos nahradil v slovenskej nominácii Andreja Martina a v piatkových singloch dostane príležitosť namiesto Martina Kližana, ktorý sa iba v utorok večer vrátil z antukového challengeru v kolumbijskej Barranquille. V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 14.00 by sa v slovenskom drese mali predstaviť Michal Mertiňák s Lackom, Rakúšania nominovali tretieho najlepšieho deblistu sveta Alexandra Peyu a Geralda Melzera. Nedeľňajší program otvorí o 14.OO súboj tímových jednotiek Lacka a Thiemom, v záverečnej dvojhre by sa mali stretnúť Gombos s Haiderom-Maurerom. Rakúšania pricestovali do Bratislavy bez zraneného Jürgena Melzera, ktorý bol v marci 2010 v Bad Gleichenbergu hlavným strojcom víťazstva domáceho tímu 3:2.

Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court. Hlavným rozhodcom bude Francúz Remy Azevar, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Srbka Marijana Veljovičová a Slovák Michal Varmus. Zverenci kapitána Miloslava Mečířa na prelome januára a februára zdolali v 1. kole 1. skupiny euró-africkej zóny v AEGON aréne Lotyšsko 5:0, Rakúšania mali ako nasadený tím voľný žreb. Víťaz bratislavského duelu sa prebojuje do septembrovej baráze o účasť vo svetovej skupine.

žreb zápasu 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Rakúsko

piatok 14.00 Norbert Gombos - Dominic Thiem, Lukáš Lacko - Andreas Haider-Maurer

sobota 14.00 Michal Mertińák, Lacko - Alexander Peya, Gerald Melzer

nedeľa 13.00 Lacko - Thiem, Gombos - Haider-Maurer

la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 03. 04. 2014       Kategorie: Tasr