• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Kanada - Slovensko 2:0, Kristína Kučová prehrala s Bouchardovou

Quebec 20. apríla (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnom dni barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v Quebecu s domácou Kanadou 0:2. O druhý bod pre "javorové listy" sa na tvrdom povrchu Latex-ite postarala kanadská jednotka Eugenie Bouchardová, ktorá si poradila so slovenskou dvojkou Kristínou Kučovou v troch setoch 7:6 (0), 2:6 a 6:1. V úvodnom dejstve nevyužila Kučová, víťazka juniorky na US Open z roku 2007, za stavu 5:3 štyri setbaly.

V prvom singli prehrala slovenská jednotka Jana Čepelová s kanadskou dvojkou Aleksandrou Wozniakovou po takmer dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 6:4, 5:7 a 5:7. Slovenka nevyužila náskok 6:4 a 5:2, v rozhodujúcom dejstve premrhala vedenie 5:3. Nedeľňajší program otvorí v priestoroch Laval University o 19.0O SEČ súboj tímových jednotiek Bouchardovej a Čepelovej, následne si skrížia rakety Wozniaková s Kučovou. V záverečnej štvorhre by za Kanadu mali nastúpiť Sharon Fichmanová s Gabrielou Dabrowskou, slovenský kapitán Matej Lipták nominoval pár Čepelová, Janette Husárová.

Kučová vstúpila do zápasu s Bouchardovou ako z partesu a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:0. Semifinalistka Australian Open Čepelovej následne vyrovnala na 3:3, no Kučová v ôsmom geme súperku opäť brejkla a pri vlastnom servise mala k dispozícii štyri setbaly. Kanaďanka ich však odvrátila, vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom nedovolila uhrať Kučovej ani jedinú loptičku. V druhom dejstve si Kučová po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 4:1 a získala ho jasne vo svoj prospech, no v treťom sete mala navrch Bouchardová. Za stavu 3:1 prelomila podanie súperky a zápas už dotiahla do úspešného konca,

Slovenský tím pricestoval do Quebecu bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej a Magdalény Rybárikovej. Cibulková dala prednosť štartu na turnaji v malajzijskom Kuala Lumpur, kde postúpila už do finále dvojhry, Hantuchová sa pripravuje na antukové podujatia v Európe a Rybáriková sa kapitánovi Liptákovi ospravedlnila pre problémy s chrbtom. Slovenky vo februári prehrali v 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie v bratislavskom NTC s Nemeckom 1:3. Kanaďanky si v 1. kole II. svetovej skupiny poradili v Montreale so Srbskom 3:1.

baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

Kanada - Slovensko 2:0 po prvom dni

Aleksandra Wozniaková - Jana Čepelová 4:6, 7:5, 7:5

Eugenie Bouchardová - Kristína Kučová 7:6 (0), 2:6, 6:1

nedeľa 19.00 SEČ:

Bouchardová - Čepelová, Wozniaková - Kučová, Sharon Fichmanová, Gabriela Dabrowska - Čepelová, Janette Husárová

la

Vloženo: 20. 04. 2014       Kategorie: Tasr