• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Woodbridge a Woodforde dostanú Cenu Philippe Chatriera

Londýn 21. mája (TASR) - Legendárny austrálsky deblový pár Todd Woodbridge a Mark Woodforde dostane najvyššie ocenenie Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) - Cenu Philippe Chatriera. Tú od roku 1996 každoročne udeľujú za mimoriadny prínos vo svete tenisu.

Woodbridge a Woodforde sú vôbec prvým párom, ktorý získa prestížne ocenenie. Tešiť sa z neho predtým mohli aj ich krajania Rod Laver, Margaret Courtová a Neale Fraser. Okrem nich cenu dostali napríklad Billie Jean Kingová, John McEnroe, Martina Navrátilová a vlani wimbledonský All England Lawn Tennis Club.

Populárni "Woodies" v rokoch 1990 až 2000 kraľovali vo štvorhre, keď získali 11 grandslamových titulov a celkovo vyhrali 61 turnajov. Najviac žiarili vo Wimbledone, kde ako jediný pár v Open ére dokázali triumfovať päťkrát za sebou (1993 až 1997) a na londýnskej tráve sa tešili celkovo šesťkrát. Na OH v Atlante vybojovali Autrálčania zlato, o štyri roky neskôr v Sydney striebro. V Davisovom pohári mali spolu bilanciu 14-2 a prispeli k víťazstvu v tímovej súťaži v roku 1999.

Woodbridge a Woodforde prevezmú Cenu Philippe Chatriera na Večeri šampiónov ITF 3. júna v Paríži.

mp jp la

Vloženo: 21. 05. 2014       Kategorie: Tasr