• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Mečíř ml. postúpil na grandslame prvýkrát do hlavnej súťaže

Paríž 23. mája (TASR) - Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. sa prvýkrát v kariére prebojoval do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji. Vo finále kvalifikácie dvojhry na Roland Garros si na parížskej antuke poradil so siedmym nasadeným Američanom Timom Smyczekom v dvoch setoch 7:6 (4), 6:2.

Syn olympijského šampióna zo Soulu 1988 a kapitána slovenskej daviscupovej reprezentácie Miloslava Mečířa prehrával v tajbrejku úvodného dejstva 1:4, no potom získal šesť bodov v rade a zlomil odpor súpera. V druhom sete si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a dobre rozohratý zápas už dotiahol do úspešného konca. Mečír junior má v Paríži už istých 25 bodov do svetového rebríčka ATP Entry a v jeho novom vydaní by mal prvýkrát figurovať v elitnej svetovej dvestovke.

Mečíř ml. sa postaral o to, že slovenský mužský tenis bude mať v Paríži v singli trojnásobné zastúpenie. Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole proti štvrtému nasadenému Švajčiarovi Rogerovi Federerovi - šampiónovi z roku 2009. Náročného súpera dostal aj Martin Kližan, ktorý si zmeria sily s deviatym nasadeným Japoncom Keim Nišikorim - finalistom turnaja Masters 1000 v Madride.

kvalifikácia - finále:

Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) - Tim Smyczek (7-USA) 7:6 (4), 6:2

la

Vloženo: 23. 05. 2014       Kategorie: Tasr